Allergia 1
Antipasto sallad med citronette Kycklingsallad me
d quinoa 4 dl kokt quinoa, enligt förpackningens anvisningar 2 morötter, skurna i stavar, rostade blandade salladsblad, till exempel maché, frisé, rucola och mangoldskott 8 körsbärstomater, halverade ½ gurka, skuren på längden 1 rödlök, skuren i tunna ringar 4 grillade kycklingfiléer, skurna i tjocka skivor 0,5 dl solrosfrön, rostade Koka quinoa och rosta morotsstavarna i en het stekpanna utan matfett tills de fått lite färg. Blanda samman och ställ svalt. Lägg salladsblad på serveringstallrikar och montera dem med quinoa- och morotsblandningen, tomater, gurka och rödlök. Lägg på skuren kycklingfilé och toppa med rostade solrosfrön. Ringla över örtolja och balsamvinäger. cirka 1 kg blandade grönsaker till exempel zucchini, paprika, rödlök, sockerärtor, aubergine, skurna i stora bitar 2 msk olivolja 2–3 vitlöksklyftor, halverade ett par nypor havssalt 200 g blandade salladsblad av till exempel roman, frisé eller krispsallad och gärna färsk spenat, ärtskott eller mangoldskott 1 burk kronärtskockor, avrunna och halverade cirka 6–8 körsbärstomater, halverade 16 oliver, av god kvalitet 200 g prosciutto eller lufttorkad skinka av valfri sort 1 tsk salt svartpeppar från kvarn Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de grovskurna grönsakerna med olivolja och vitlök i en rymlig bunke. Häll över blandningen på en ugnsplåt och strö över havssalt. Ugnsstek i cirka 15–20 minuter tills grönsakerna fått fin färg. Ställ åt sidan och låt svalna. Citronette Lägg blandade salladsblad på fyra serveringstallrikar. Placera ut grillade grönsaker, kronärtskockor, tomat och oliver därpå. Toppa med tunna skivor av prosciutto. 1 dl färskpressad citronsaft 2,5 dl rapsolja med neutral smak Blanda samman citronsaft och olja i en skål, smaka av med salt och peppar. Servera i små dressingsskålar på kanten av salladstallriken. Örtolja 1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, persilja, gräslök, timjan 0,5 dl olivolja av god kvalitet Mixa örter i en rymlig skål med hjälp av stavmixer och tillsätt långsamt olivolja. Mixa till en slät örtolja. 17