Buffé 1
tacorecept fl er på ICA.se Tips Större köttstycke
n som fransyskan är bra att fl äka ut före grillning. VILD TACO Härligt heta smaker och hjortköttets sköna mörhet gör den vilda tacon till något extra. Väljer man nötkött kan biff eller rostas vara bra alternativ. Recept på vetetortillas fi nns på ICA.se/buff e. FÖR 4 PERSONER 800 g hjortfransyska (eller annan del av hjortsteken) MARINAD 1 vitlöksklyfta 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 tsk spiskummin (hel eller malen) 1/2 tsk torkad koriander (hel eller malen) 2 msk färskpressad limejuice 3 msk olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Skala vitlöken. Dela, kärna ur och grovhacka chilin. Stöt vitlök, chili, spiskummin, koriander och 1 tsk fl ingsalt i en mortel till en paste. Blanda med limejuice och olivolja. 2. Putsa köttet. Skär ett par snitt i köttet, fl äk ut så att det blir plattare. Lägg köttet i en bunke. Häll på marinaden och gnid in den. Låt marinera minst 1 timme, gärna över natten. 3. Lägg köttet på grillen. Grilla ett par minuter på varje sida. Fortsätt att grilla på indirekt värme. Eller bryn det i stekpanna och tillaga därefter i ugnen på 150°C. Kontrollera med köttermometer att innertemperaturen är 58°C. 4. Ta köttet från grillen/ugnen. Linda in i smörpapper och låt vila 10 minuter. 5. Skär köttet i tunna skivor. Servera i vetetortillas med tillbehör, se nedan. TILLBEHÖR Avokado i skivor, limeklyftor, färsk koriander, strimlad chilifrukt, stark chilisås, t ex sriracha, inlagd rödlök (se recept bredvid) samt vetetortillas, se recept på ICA.se/buffe. INLAGD RÖDLÖK Skala, halvera och strimla 2 rödlökar. Lägg i en skål. Koka upp ½ dl ättiksprit (12 %), ¾ dl socker och 2 dl vatten i en kastrull. Häll den varma lagen över löken. Tillsätt 1 krm salt. Låt svalna och ställ i kylen fram till servering. B U F F É 10 • 2013 19