Buffé 1
Så kokar du SKRUBBA? MUSSLOR Moules marinières. L
åter det tjusigt och krångligt? Det är enklare än du tror att bjuda på vinkokta musslor. Ta det bara steg för steg. Recept Ellinor Jidenius Foto Christina Sundien 2 1 4 3 Skölj 2 kg blåmusslor under kallt vatten. Låt rinna av. 5 6 8 Lägg i musslorna. Låt koka kraftigt 3-5 minuter under lock. 7 Skaka kastrullen efter halva tiden. Dra bort skägget. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor. Fräs 3 finhackade schalottenlökar och 2 vitlöksklyftor i 1 msk olivolja i en stor kastrull ca 3 minuter. under lock. Färska musslor i nät behöver bara sköljas. Häll på 5 dl torrt vitt vin. Låt koka 2 minuter Du behöver! Ta upp musslorna och varmhåll dem. Koka ner spadet några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka musslorna i spadet. Strö över grovhackad persilja. Servera med bröd. Till moules marinières, klassiska vinkokta musslor för 4 personer: 2 kg blåmusslor + 3 schalottenlökar + 2 vitlöksklyftor + 5 dl torrt vitt vin + salt + svartpeppar + bladpersilja. B U F F É 10 • 2013 25 Musseltång Ät med ett tomt musselskal. Fluffi g & god! Bon appétit! Tips! Kokosmjölk i stället för vin? Gå in på ICA.se/buff e för fl er musselkok.