Buffé 1
MATSKOLA Så gör du Pastadeg Forma ett hål i mjöle
t och knäck i ägg. Gör pasta från grunden. Med endast två ingredienser kan du leverera en oslagbar middag: bara att knåda, forma och koka. Servera pastan med dina bästa tillbehör. Buon appetito! Knåda till en smidig deg. Recept på goda tillbehör och fyllningar finns på buffe.se. PASTADEG 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g durumvetemjöl 4 ägg 240 g GÖR SÅ HÄR 1. Häll ut mjölet i en hög på en bänk. Forma ett stort hål i mitten. 2. Knäck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. 3. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg ca 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme. TIPS! Kavla och skär till önskad pastasort. Degen går bra att frysa in. 19 BUFFÉ #10/2019 4. Kavla och skär till önskad pastasort, eller forma med pastamaskin. R STYLING MONICA EISENMAN FOTO LENNART WEIBULL E F L K E S R A M T O L O F . I N N F S U P Å B F E S