Jaguarmagasinet nr 9 - 2021 1
Jaguarkockens POKÉBOWL POKÉBOWL PÅ JAGUARKOCKENS
VIS! Portioner: 6 personer Tid: ca 1 timmar Ingredienser: • • • • • • • • • • • • • • • • • • 600 g rökt röding (Rensad) 1 st huvud isbergssallad Ris (valfri sort) 3 st avokado 1 förp. fryst mango 1 förp. frysta sojabönor 1 knip. salladslök 6 st rädisor 2 st rödlökar 3 dl majonnäs 1 st vitlöksklyfta 0,5 dl ättika 70% Risvinäger Soya Srirachasås Socker Salt Ssesamfrön Gör så här: 1. Koka riset efter anvisningar och låt det svalna, tillsätt ½ dl risvinäger, 1,5 msk socker, 1,5 tsk salt 3 msk soja och blanda väl. 2. Picklad rödlök: Skala rödlöken och dela den på hälften, därefter i skivor. Koka upp 0,5 dl ättika, 1 dl socker och 1,5 dl vatten under omrörning i en kastrull så att sockret löser sig, lägg ner lökskivorna. Kyl ner blandningen och låt den gärna stå i kylen för att smakerna ska sätta sig. 3. Rensa och dela ner den rökta fisken i grova bitar. Ca 100 g per portion 4. Sirachamajo: Blanda majonnäsen och finriven vitlök med 1,5 msk srirachasås, smaka av. 5. Tvätta och strimla salladen, rädisor, salladslöken.Tärna upp avokadon, tina mangon och sojabönorna. 6. Vid servering: börja med att lägga 2 dl sallad per tallrik/skål, fortsätt med ca 1,5 dl ris och sedan med resterande tillbehören i mitten med rödingen på toppen. Ringla srirachamajonnäsen över tallriken, garnera med picklad rödlök, finskuren salladslök, rädisor samt sesamfrön. Smaklig måltid! 6 4 5 JAGUARGRUPPEN.SE | NR.9 ÅR 2021 55