Friluftsliv Ledaren
Friluftsliv Friluftsnytt
Friluftsliv Ögonblicket
friluftsnytt // läsning Ett äventyr per helg – i
ett år Gunnika Isaksson-Lutteman med Äventyrshunden Diesel 52 SMÅ ÄVENTYR med stora upplevelser En vägvisare till mer tid i naturen FÖR EXAKT TIO ÅR SEDAN kände Gunnika Isaksson-Lutteman att hon behövde komma ut mer i naturen. – På helgerna fastnade jag hela tiden i vardagsmåsten som städning och tvätt. Jag kände att jag behövde boka in helgerna, att det stod i kalendern att jag skulle ut, så att det verkligen skulle bli av. Hon satte ett högt mål: Varje helg under ett helt år skulle hon ut. Så blev det. Det är det året som nu, långt senare, blivit en bok. ”52 små äventyr med stora upplevelser: En vägvisare till mer tid i naturen” utgår från Stockholmsområdet men många tips kan genomföras var man än bor i landet. Boken innehåller äventyr som passar att göra under en dag eller helg. De mer långväga upplevelserna funkar för en långhelg. Boken tar upp stigcykling, vandring, geocaching, grottkrypning, skidåkning, paddling, långfärdsskridskor och mycket mer. – Jag vill visa att det inte behöver vara så avancerat eller kosta jättemycket att komma ut i naturen. De här äventyren funkar för alla som har ett vanligt jobb och är lediga ett par dagar i veckan. LÄSTIPS Ingen har väl missat att friluftsköket blev årets julklapp 2020? Innan du beger dig ut med ditt gamla (eller nya!) kök, ta en paus och njut av lite matinspiration. Samla på dig nya recept och idéer, mumsa på goda grytor i fantasin och förbered en riktigt välsmakande utflykt. 14 friluftsliv#1–2021 LAGA BILLIGT UTOMHUS GA BILLIGT ”Portionen under tian” var först en blogg som sedan blev kokböcker. Nu har Hanna Olvenmark för första gången gjort en kokbok med billig utomhusmat. Den innehåller både mat att förbereda hemma och mat som lagas ute på stormkök. Boken dyker upp i handeln i början av mars. LYSSNA DIG TILL MATKUNSKAP LYSSNA DIG TILL Hur ska man äta om man vill ta hänsyn till både sin hälsa och klimatet, och dessutom önskar att maten ska smaka gott? I ”Happy food green” delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av både recept och forskning. Finns både som ljudbok och inbunden. FRÅN LINS FRÅN LINSSOPPA TILL BROWNIE Bloggen ”Sofis utemat” är full av recept som alla är gjorda för matlagning utomhus. Här är det inte långa ingredienslistor eller eldar som ska glöda innan man kan börja laga, utan enkel och inspirerande mat för stormkök. Som brownie i stekpanna eller kryddig indisk linssoppa. www.sofisutemat.se
Friluftsliv Nyfiken på: Susanne Holmqvist
Friluftsliv Nyfiken på: Rickard Svedjesten
Friluftsliv Trygg på hal is
Friluftsliv Sportlov hemma
Friluftsliv När ute blev inne
Friluftsliv Säker på vinterfjället
Friluftsliv Test av underställ
Friluftsliv Det lilla extra
Friluftsliv Landet runt
Friluftsliv Sista ordet