Omtanke 1
RECEPT Lätt lunch En enkel sallad är god som till
behör eller som lättare rätt. Testa att göra egen dressing till som blir pricken över i. Fräsch lunch i sommarvärmen. AV: JENNY FORS KÄLLA: ARLA kommer från Arla Recepten Ljummen sommarsallad 4 portioner 200 g Apetina vitost, tärnad, i lake 3 % 500 g färskpotatis 500 g späda rödbetor 250 g färsk grön sparris 80 g babyspenat Dressing: 2 msk rapsolja 1 msk vinäger 0,5 krm salt 1 krm svartpeppar Topping: 2 msk torkade tranbär 1,5 msk pumpakärnor 0,5 msk pinjenötter Gör så här: Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka. Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Ta upp sparrisen och låt rinna av. Rör ihop vinägretten. Skala rödbetorna. Skär rödbetor och potatis i halvor eller klyftor. Blanda färskpotatis, rödbetor, sparris och babyspenat. Strö över ost och topping. Ringla över dressingen. Lax- och avokadosallad 4 portioner 100 g rökt lax 2 avokado 2,5 skivor ljust bröd 1,5 msk smör 1 huvud romansallad Dressing: 50 g Svecia 1,25 dl matlagningsgrädde 12,5 g sardellfiléer 0,5 vitlöksklyfta 0,5 tsk dijonsenap 0,5 msk pressad citronsaft 0,5 tsk worcestersås Gör så här: Riv osten och mixa ihop dressingen. Skala, kärna ur och skiva avokadorna. Skär laxen i strimlor. Skär brödet i tärningar och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Lägg upp salladen på ett fat. Lägg på avokado, lax och brödkrutonger. Servera dressingen till. 56 | www.ssil.se