Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Maxiköket tipsar v 1 Svinn tips! Om det blir kyck
ling Kycklingkebab med blomkål i tikka masala 4 portioner ICA basmati- eller jasminris 2 tsk gurkmeja 600 g Kronfågel fryst kycklingkebab 1 förp (à 450 g) tikka masala sås 450 g fryst blomkål 1 förp (à 65 g) babyspenat 1 förp (à 20 g) bladpersilja 1 1/2 dl torkade tranbär Till servering: Servera gärna med naanbröd. 4 portioner Medel Tid: 45 minuter över, går den utmärkt att frysa och använda vid ett ann at till fäll e t ex i en gryta. 1. Tina kycklingen och blomkålen. 2. Sätt ugnen på 175°C. 3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med gurkmejan. 4. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen enligt anvisningen på förpackningen. 5. Koka upp tikka masalasåsen i en stor kastrull tillsammans med blomkålen och sjud i 3–4 minuter. Vänd ner spenaten. 6. Hacka persiljan och strö över kycklingen. 7. Rör ner tranbären i riset. 8. Servera kycklingen med såsen och riset. Recept av Louise Johanss on, kock.