Maxikökets Broschyr 1/2023 1
Maxiköket tipsar v 4 Välj din favorit bland Pasta
med kryddkorvsröra och oliver 2 vitlöksklyftor 370 g (à 370 g) urkärnade oliver, gärna grekiska 1 msk vitvinsvinäger 1 dl olivolja 300 g Scan kryddkorv (t ex txistorra, chorizo, kolbazs, bratwurst eller red hot chorizo) 1/2 dl pastavatten salt och nymald svartpeppar 4 portioner pasta, gärna strozzapretti 150 g fetaost 65 g rucola 4 portioner Medel Tid: 30 minuter kryddiga korvar – god och enkel pastarätt! 1. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten till pastan. 2. Skala vitlöken. Häll av oliverna. Mixa oliver, vitlök, vitvinsvinäger och olivolja i en matberedare. 3. Koka pastan 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara 1/2 dl av pastavattnet. 4. Sprätta upp skinnet på korven. Tryck ur köttet. Riv köttet på ett rivjärn eller skär det i små bitar. 5. Stek korvköttet krispigt på hög värme i en torr stekpanna cirka 3 minuter. Sänk värmen, rör i olivröran och 1/2 dl av pastavattnet. Smaksätt med salt och peppar. 6. Vänd ner pastan i såsen och värm 1 minut. 7. Servera pastan med såsen och toppa med smulad fetaost och rucola. Recept av Louise Johansson, kock.