Nöjesnytt Växjö 1
Välkommen till oss på Aptit Kök & Bar FÖRRÄTTER K
alvcarpaccio med rostade pinjenötter, ruccola och riven Parmesanost samt olivolja. ..........95 kr Chark- och mingelplanka med Pancetta, lufttorkad skinka, salami, Taleggio-ost, Parmesanost, grissini, samt oliver och färskostfylld paprika. ...................................... 95 kr/person Skagenröra gjord på vårt vis med minibaguette. ...................................................................75 kr Liten grekisk bondsallad med rosmarinolja. ..........................................................................75 kr Sotad pilgrimsmussla med rostad pumpacrème och brässerad oxkind. ..............................125 kr Saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa med strimlade grönsaker och aioli.......................89 kr Vitlöksbröd gjord på 100-årig surdegskultur med dipp. .........................................................39 kr VARMRÄTTER Pepparstekt oxfilé med fyllig rödvinssås, bacon, frästa bönor och dragonsmör. Serveras med potatisgratäng. .........................................................................249 kr Lammytterfilé à la Wellington med madeirasås, säsongens gröna och potatispuré. ............239 kr Husets hamburgare ”Vitello” med Taleggio-ost och rökt sidfläsk. ................................................ Serveras med färsk pommes och basilikadipp. ....................................................................159 kr Långkok på fransyska, Bourguignon style med smålök, svamp och rökt sidfläsk. Serveras med potatispuré smaksatt med persilja. ...............................................................198 kr Kotlettracks av rapsgris från Småland med murkelsås. Serveras med timjansbakad elefantvitlök, rostad sötpotatis samt rödlöksmarmelad. ...............................215 kr Helstekt bergtunga som i Smögen med brynt smör, räkor, skogssvamp och pepparrot. Serveras med dillslungad potatis. ........................................................................................239 kr Halstrad torsk och lax i skaldjursbuljong. Serverad i panna med räkor, blåmusslor, pilgrimsmussla, säsongens grönsaker samt kokt potatis och rouille. ..............................229 kr/pp Fish and Chips med ljumna ärtskidor och skarpsås. ............................................................189 kr Aptits matiga fisk- och skaldjurssoppa med saffran och strimlade sockerärtor & rödlök. ...169 kr Välkommen! Vi erbjuder Lunch À la carte Pizza Take Away Catering Fullständiga rättigheter Telefon 0470-222 20 Storgatan 33, Växjö www.sitgo.se Bokning: 0470-466 65 • Båtsmanstorget 1, Växjö www.aptit-vaxjo.se PASTA Krämig pasta Linguine med oxfiléspett toppad med ruccola, riven Parmesan och pinjenötter. ..........................................................................................159 kr Vegetarisk lasagne al forno på spenat och fetaost. Serveras med örtsallad & fikon. ...........149 kr SALLADER Husets kycklingsallad ..........................................................................................................145 kr Aptits skaldjurssallad med saffransaioli. ............................................................................145 kr Grekisk bondsallad med rosmarinolja. ................................................................................145 kr DESSERTER Crème brûlée x3, Caramel, Vanilj, Choklad............................................................................ 89 kr Chokladfondant Snickers med smörkolaglass & havssalt. ......................................................95 kr Glass KRAV*, Vanilj, Choklad, Mangosorbet .................................................................. 19 kr/kula Triple layer truffel, Mörk choklad med jamaican rum, Vit choklad med raspberry rum Mjölkchoklad med Cointreau .................................................................................................39 kr *Lokalprodecerad KRAV-märkt glass.