Maxikökets Broschyr 2/2023 1
Maxiköket tipsar v 7 Svinntips! Spara blasten på
blomkålen, skär ner Burritos med vita bönor och indiska smaker Blomkål: 800 g blomkål 2 msk neutral rapsolja 1/2 tsk salt Cashewnötscrème: 2 dl naturella cashewnötter 4 dl vatten (till kokning) 3 msk chilisås 2 msk riven ingefära 1 förp (415 g) Heinz vita bönor i tomatsås 1 msk spiskummin 2 tsk malen koriander 1 kruka koriander 6–8 tortillabröd (medium) 65 g färsk babyspenat 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter i mindre bitar och rosta med övrig blomkål. 1. Blomkål: Sätt ugnen på 225°C. 2. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Lägg buketterna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15–20 minuter. 3. Cashewnötscrème: Koka cashewnötter mjuka i vattnet ca 5 minuter. Häll av vattnet, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa nötter, vatten och chilisås till en kräm med en stavmixer. 4. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Koka upp vita bönor med ingefära, spiskummin och malen koriander. Rör i cashewnötscrèmen och sjud på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt. 5. Grovhacka koriandern. 6. Värm tortillabröden i en stekpanna eller i en mikrovågsugn. 7. Lägg lite spenat i mitten på bröden, lägg på cashewnöts crème och blomkål. Toppa med koriander. Vik först in ena brödsidan, vik sedan upp botten och till sist andra brödsidan. Rulla ihop till en burrito. Recept av Louise Johansson, kock.