Maxikökets Broschyr 2/2023 1
Maxiköket tipsar v 9 Svinntips! Matvete- och mang
oCurrykyckling med matvete- och mangosallad 1 förp (à 140 g) Scan bacon 1 gul lök 2 tsk neutral rapsolja 1 msk curry 2 dl ICA crème fraiche 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 1 förp (à 540 g) Guldfågeln grillad kycklingbröstfilé Matvetesallad: 2 dl matvete 1 förp fryst mango (à 250 g) 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 2 krm salt 2 krm svartpeppar 65 g röd mangold 4 portioner Medel Tid: Under 30 minuter salladen är väldigt god att blanda med t ex smulad fetaost och solrosfrön. Perfekt som matlåda. 1. Tina mangon. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Stek bacon i oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Tillsätt lök och curry fräs ytterligare 1 minut. Rör ner crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning och sjud 3–4 minuter. 4. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter. 5. Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. 6. Blanda matvetet med mango, olivolja, vinäger, salt och peppar. Tillsätt mangold i salladen. 7. Servera kycklingen i såsen med matvetesalladen. Recept av Louise Johansson, kock.