Sommarguiden Malmö 1
Bouchon Mastio, Dragörkajen 1A Vinnaren av 2015 å
rs ”Sveriges Mästerkock”, Sandra Mastio, står bakom pizzarestaurangen Mastio i Limhamn. Här är det råvarorna som bestämmer pizzautbudet, som generellt håller sig till en 3-4 stycken till antalet och heter allt från Margherita till My Presciousss. I lokalen vid Dragörkajen finns det plats för cirka 30 gäster. Mutantur, Erik Dahlbergsgatan 14 Ett 20-tal rätter, stora som små, fyller menyn på Bocuse d’Or-kocken Alexander Sjögrens Mutantur vid Davidshall. Namnet Mutantur står för förändring, vilket talar för restaurangens och menyns natur. De nordiska och skånska rötterna är tydliga hos den moderna matbaren, men även några internationella influenser finns på menyn. Namu, Landbygatan 5 Jennie Walldén blev ”Sveriges Mästerkock” år 2013 och har sedan dess bland annat öppnat Namu, Malmös första koreanska restaurang, tillsammans med maken Jonas. Här får koreanska smaker möta lokala skandinaviska råvaror i den mån det är möjligt för att göra upp en rad olika mellanrätter. Namu satsar på såväl lunchsom middagsservering, och det blir även en del cocktails som paras väl ihop med maten. Lyran 20