Buffé 1
#MITTBUFFE Inspireras av @tavernabosque Geologen
och matnörden Gabriella Skogs Instagramkonto beskrivs bäst med två ord: generöst och opretentiöst. Matglädje när den är som bäst helt enkelt! Berätta om ditt Instagramkonto! – Det fungerar som en kreativ loggbok för det som inspirerar och gör mig glad. God mat, dryck och annat fint. Det blir nog ganska nördigt emellanåt, men mer peppigt än pretentiöst. Sen är jag intresserad av surdegsbak och har en surdegsskola sparad i mina stories som blivit väldigt populär. Det är så fint när folk hör av sig efter att ha lyckats med sitt första bröd. Hur började ditt intresse för surdeg? – Som person gillar jag att grotta ner mig och bli riktigt bra på olika saker, vilket gör surdegsbakning väldigt givande. Jag började baka bröd med jäst, men blev snabbt uttråkad och avancerade till surdeg. Efter mitt första surdegsbröd var jag fast! Vad har du för relation till mat? – Jag tycker att mat ska vara utan regler, gott och få en att må bra. Det är kultur och upplevelse. Ett dukat bord med vänner och familj är bland det viktigaste vi har, i alla delar av världen. Jag gillar rak och enkel mat, med korta ingredienslistor och ärliga upplägg där man ser alla komponenter på tallriken. / "Prova att riva ner ett blomkålshuvud i en långputtrad tomatsås. Resultatet blir en god, enkel och vacker variant på vegetarisk bolognese." Vi älskar att inspireras av er matlagning! Tagga dina matbilder med #mittbuffe på Instagram och få chansen att synas här. GABRIELLA SKOG BOR: Uppsala GÖR: Jobbar som geolog med förnyelsebar energi 3 INSTAGRAMFAVORITER: "Vegansk pannbiff med löksky, mums! Svensk husmanskost är överraskande enkel att göra vegetarisk." "Favoritfrukost just nu: rostat levainbröd med färskost, gräslök och underbara svenska tomater." 35 BUFFÉ #08/2019 @garbarestaurant @bakingfiction @oliahercules TEXT LIV BOSSUYT FOTO GABRIELLA SKOG