NG Sthlm 1
Krog Bäst just nu Hörde jag barhopp? Här är några
ställen du utan omsvep borde kunna hinna med på en och samma kväll. Lycka till. HOTEL KUNG CARL Birger Jarlsgatan 21, kungcarl.se/cocktailbaren Stureplanshotellet nysatsar och slår upp entrén mot Birger Jarlsgatan. Först i raden av nyheter står en purfärsk cocktailbar. Öppet: mån-tor 15-00, fre-lör 15-01, sön 15-23. SKIFTBYTE HOS FAMILJEN AHLBOM Ahlbomgruppen har fått förstärkning på nöjesfronten. TEXT: PEYVAND AHMEDI FOTO: RICKARD TOLLSTOY DET VAR TIDIGARE höst Martin ”Miss Inga” Johansson gick ut med att han lämnar över stafettpinnen till ett nytt gäng som nu ska ta hand om bland annat Backdoor och Hornhuset. De nya nöjescheferna består Hanna Moody, Max Bornehed och Navid Kabiri som numera har huvudansvar för Ahlbomkoncernen. Vi har pratat om med de två förstnämnda om festplanerna för hösten, hur en perfekt kväll bland deras ställen kan se ut och mycket annat. Berätta om er själva! Hanna: Gud vad svårt! Jag heter Hanna, och har jobbat med fest event och sociala medier i snart tio år. Jag började som dj, men slutade upp i att jag tycker att det som är roligast med allting är att bygga upp idéerna. Senaste fem åren har jag varit i Göteborg och härjat, Göteborgs kulturliv formade mig till att dj:a mindre och skapa mer, och nu bor jag och jobbar i Stockholm sen ett år tillbaka. Jag är en glad jobbnarkoman som älskar att tänka utanför boxen. Marknadsföring och att bygga brands är det jag gör och lever för. När jag inte jobbar så hänger jag oftast runt på event och söker inspiration för nya idéer. Max: Jag heter Max Bornehed och följde med Navid och Hanna från Ljunggren som vi jobbade tillsammans på under våren och sommaren. Min stora kärlek till olika typer av elektronisk musik har 50 NÖJESGUIDEN | NR 10, 2021 blivit mer och mer påtaglig de senaste åren där jag har zick-zackat mig mellan olika klubbar som gäst och det finns verkligen få saker som gör mig så lycklig. Jag och Hanna blev goda vänner sommaren 2020 och har sedan dess konstant bubblat om olika feta klubbkoncept, därför känns det så kul. Just nu jobbar jag främst som bokare på Backdoor tillsammans med Andreas Hörstrand som har huvudansvar i hela huset. Han har jobbat i Ahlbomskoncernen länge och det är så kul att göra den här resan tillsammans med honom och resten av teamet. NAVID, HANNA OCH Max började jobba ihop i våras, och även om det är Navid som har huvudansvar för koncernen jobbar de som ett team för att få maskineriet att fungera. – Vi är alla tre lika tokiga och vi har alla en hög arbetsmoral och gillar att leverera. Så nu när vi gick över till Ahlboms så är vi så glada över att kunna fortsätta samarbetet. Rami som är vår barchef har också hängt med oss, och Jonathan som är kökschef så det är ett gammalt team i nya skor. Allt känns så sjukt roligt för att vi får stora möjligheter att hitta på roliga saker nu när pandemin äntligen är över. Senaste veckorna har varit galna, men också så sjukt roligt har vi haft. Vilka ställen är det ni styr och ställer över? – Vi jobbar idag med Backdoor, Colosseum, Bistro Rigoletto och Hornhuset! Så det är en hel del och vi är båda så glada över att jobba med Navid på detta! Kan ni avslöja några nyheter eller överraskningar? – Vi tar vidare vårt lyckade koncept Future beats som vi skapat tillsammans med Omar till Colosseum, en stående klubb varje torsdag. Omar är ett geni när det gäller musik och dans och vibes, han har ett stort hjärta och just därför blir hans klubbkvällar någonting alldeles unikt och. På Bistro Rigoletto blir det ett bio cocktails och event! Vi samarbetar med Filmstaden där och skapar en unik och rolig upplevelse som är lite mer kulturell och härlig. Och Hornhuset kommer det också hända massa roliga saker på snart, men på det får ni vänta lite till! Om ni skulle barhoppa mellan alla era ställen hur skulle den perfekta kvällen se ut? – Vi börjar inne på bion på Bistro Rigoletto med bio och drink, sen tar vi en voi till Hornhuset där vi dricker öl, äter korv och lyssnar på bra dj:s, sen skjuter vi iväg till världens galnaste Backdoor och stannar där tills stängning. EROS Timmermansgatan 24, instagram.com/erosbarandliquour Bar Paradiso och Lieblings kärleksbarn till partykällare öppnar efter en renovering modell större. Här blir det sprit, bärs och mat som äts med händerna en bit in på småtimmarna. Öppet: ons-lör 17-01. FAT CAT BRASSERIE Sergels Torg 12, fatcatbrasserie.com Fat Cat är namnet på den japanskkoreanska krogen som öppnar i det kommande kulturcentret Space. Restaurangen kommer att ha öppet från frukost till sena kvällar. Öppnar i månadsskiftet. SCANDWICH Malmskillnadsgatan 17, scandwich.se Matiga mackor, hemtryckta pommes och inte minst ett gediget utbud av naturvin och bärs är vad som står på menyn när Scandwich öppnar en filial mitt i city. Öppnar i slutet av oktober. BAR UBU Folkungagatan 140, barubu.se Mackor är till stor del vad som står på menyn även på nyöppnade Bar Ubu, men här kombineras de istället gärna med cocktails. Öppet: tis-tor 17-00, fre 17-01, lör 15-01, sön 15-23. PELLE TAMLEHT pelle.tamleht@ng.se