Chef & Karriär Position
Chef & Karriär Chefen i siffror
Chef & Karriär Min utmaning ”VI KÖR DIGITALA GRUPP
INTERVJUER” Hur är det att anställa tusentals personer varje säsong? – I år söker vi personer till ett 40-tal olika befattningar, allt från försäljning och städ till kockar och liftvärdar. Men även om vi får flera tusen ansökningar så vet vi inte vilka kompetenser de har, eller om de vi rekryterar kommer att ta jobbet. Vi behöver också snabbt lyckas med den viktiga introduktionsfasen, så att alla gruppteam blir bra på service och bemötande, samtidigt som alla känner sig trygga och får rätt förutsättningar. Hur går rekryteringen till? – Vi kör digitala gruppintervjuer med cirka tio nya sökande åt gången med intervjuare som har bäst kunskap om vilken kompetens och vilka personligheter som behövs i våra team. Vilken roll har du i det här? – Under säsongen är jag sällan på kontoret i Stockholm utan reser runt och coachar dem som rekryterar och utbildar på våra destinationer. Hur undviker ni felrekryteringar, så att ni inte får personal som mest vill åka skidor och festa? – Det är inget stort problem. Vi är väldigt tydliga, både vid rekryteringen och introduktionsfasen, med vilka förväntningar vi har. De flesta vill verkligen göra ett gott jobb, vilket också förstärks av den starka gemenskap som blir i teamen. Då vill man inte heller svika kollegorna. En följd av pandemin är att det nu råder stor brist på kockar och annan kvalificerad personal. Hur Gillar snowboard och god mat. MIN UTMANING POSITION Varje säsong anställs tusentals personer i fjällen. Skistars HR-direktör Camilla Sundqvist har en strategi för att locka rätt medarbetare – och få dem att stanna. text ANITA TÄPP CAMILLA SUNDQVIST GÖR: HR-direktör på Skistar. ÅLDER: 39 år. BAKGRUND: Reseledare i utlandet, liftvärd, projektledare, olika ledarroller inom försäljning, hotell och restaurang samt på HR-området. GÖR HELST SJÄLV I FJÄLLEN: Åker snowboard och njuter av olika matupplevelser. lyckas ni ändå rekrytera dessa? – En högre lön kan vara viktigt. Många frågar också om tjänstepension och andra förmåner. Men viktigt är nu snarare att vi kan erbjuda ett bra boendepaket, så att man kan flytta till fjällvärlden. Och att vi då också möjliggör att ens partner och barn kan få jobb och gå i skolan. Nu när fler turister kommer året runt kan vi erbjuda fler en tillsvidareanställning. Vi har länge fokuserat på att få våra säsongsarbetare att trivas så bra att de vill komma tillbaka. Därför behöver vi nu bara nyrekrytera en tredjedel nya medarbetare. Finns det även fördelar med nya säsongsanställda varje år? – Ja, det är ett väldigt bra sätt att få in olikheter i våra team, allt från tidigare erfarenheter till personliga egenskaper och bakgrund. NR 4 2022 CHEF & KARRIÄR /9
Chef & Karriär Ledarskap
Chef & Karriär Mitt liv som chef
Chef & Karriär Medarbetarundersökningar
Chef & Karriär Chef & medlem
Chef & Karriär Smartare chef
Chef & Karriär Rehabens ABC
Chef & Karriär De bygger världen i 3D
Chef & Karriär Mentorn
Chef & Karriär Strategi
Chef & Karriär Min inspiration
Chef & Karriär Här tänker jag inte på jobbet
Chef & Karriär Träning & hälsa
Chef & Karriär Berömda chefer