Nöjesnytt Växjö 1
Nöjesnytt Växjö Sida 2
Nöjesnytt Växjö Sida 3
Nöjesnytt Växjö Mingel
Nöjesnytt Växjö Sida 5
Nöjesnytt Växjö Sida 6
Nöjesnytt Växjö Sida 7
Nöjesnytt Växjö Sida 8
Nöjesnytt Växjö Sida 9
Nöjesnytt Växjö Karl-Oskar dagarna
Nöjesnytt Växjö Sida 11
Nöjesnytt Växjö Eric Saade
Nöjesnytt Växjö Sida 13
Nöjesnytt Växjö Eric Amarillo
Nöjesnytt Växjö Sida 15
Nöjesnytt Växjö Sida 16
Nöjesnytt Växjö Sida 17
Nöjesnytt Växjö Sida 18
Nöjesnytt Växjö Sida 19
Nöjesnytt Växjö Sida 20
Nöjesnytt Växjö Sommarmode
Nöjesnytt Växjö Sida 22
Nöjesnytt Växjö Sida 23
Nöjesnytt Växjö Sida 24
Nöjesnytt Växjö Sida 25
Nöjesnytt Växjö Sida 26
Nöjesnytt Växjö Sida 27
Nöjesnytt Växjö Sida 28
Nöjesnytt Växjö Sida 29
Nöjesnytt Växjö Sida 30
Nöjesnytt Växjö Sida 31
Nöjesnytt Växjö Sida 32
Nöjesnytt Växjö Sida 33
Nöjesnytt Växjö Sida 34
Nöjesnytt Växjö Sida 35
Nöjesnytt Växjö Sida 36
Nöjesnytt Växjö Sida 37
Nöjesnytt Växjö Sida 38
Nöjesnytt Växjö Sida 39
Nöjesnytt Växjö Sida 40
Nöjesnytt Växjö Sida 41
Nöjesnytt Växjö Sida 42
Nöjesnytt Växjö Sida 43
Nöjesnytt Växjö Sida 44 Efter en lång vinter i kök
et känns det alltid härligt att damma av grillen och laga mat över glödande kol under bar himmel. Plötsligt är det helt okej med os och rök - så länge det inte blir öppen eld i grillen. några enkla regler. Först och främst gäller det att fixa en fin glödbädd. Var inte för snål med bränsle och vänta till dess kolen eller briketterna får en grå färg och är lätt glödande. Stanna kvar vid grillen under tiden köttet ligger på gallret. Köttsafter i kombination med olja kan lätt ge öppen låga. Då gäller det att flytta köttet eller dämpa elden med grillock eller rent vatten från en blomspruta. Till sist, grilla inte för länge. Kött är godast om det bjuds saftigt. Vill du ha genomstekt kött blir det bäst om man lägger en bit ugnsfolie i ena kanten av grillen och flyttar dit köttet efter ett par minuter på varje sida. Den intensiva värmen torkar annars ut köttet med dåligt resultat som följd. V OLJA RÄCKER Så länge man har mört kött är behovet av marinad inte så stort som många tror. Oftast räcker det med lite olja och svartpeppar. För mycket marinad ökar risken för öppen låga i grillen, vilket snabbt förstör köttet. Vänta alltid med salt till efteråt. Salt drar ut köttsafterna och låter man köttet stå en stund med salt marinad blir det ofta torrt och trist. Förbered allt som ska serveras till köttet i förväg och se till att det är klart att servera innan köttet läggs på värmen. Grillat kött kan aldrig vänta utan ska helst gå raka vägen från galler till tallrik. Att den ugnsrostade eller friterade potatisen inte är glödande het kan man leva med så länge köttet känns nygrillat och saftigt. ■ TEXT & FOTO: DAN STRANDQVIST isst är det härligt när grillröken och goda dofter från köttet kittlar i näsan. På en gång uppstår en förväntan som i regel infrias i form av en god köttbit. Risken att misslyckas vid grillen är egentligen obefintlig så länge man håller sig till VINTIPS! NYA RÖDA VINER TILL GRILLAT CASAS PATRONALES SHIRAZ 2010 Chile (90350), 59 kronor. Överraskande mycket karaktär för lite pengar erbjuder denna närmast Rhônelika shiraz från Chile. Exponerar rika toner av mörka bär med druvtypiska, lite buljonglikt rökiga stråk och rostade fat. Utmärkt grillvin till det mesta i köttväg. ALTA GLORIA MALBEC 2010 Argentina (92242), 63 kronor. Grillnationen framför andra gör naturligtvis viner som passar till dessa tillfällen. Bussigt, mörkbärigt med lakritsinslag. Utmärkt till lamm och nöt. CASTELLROIG NEGRE SELECCIÓ 2008 Katalonien, Spanien (92248) 112 kronor. Toner av svarta vinbär, fat och kaffe i en lång, utvecklad, harmonisk förening uppvaktar smaklökarna i detta delikata, lite klassiskt bordeauxdesignade rödvin från spanska Penedès i Katalonien. Njut till en grillad entrecôte. BACONLINDAD OXFILÉ MED ÄDELOST & TOMAT- OCH MADEIRASÅS För 4 personer 4 bitar oxfilé, ca 160 g var 75 g ädelost 4 skivor bacon 2 msk grillolja svartpeppar Till såsen: 1 dl madeiravin 2 dl vatten 2 msk konc. tomatpuré 1 msk konc. kalvfond 1 tsk soja 1 1/2 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten salt och peppar Att äta till: 10 potatisar, fast sort 1 liten chili 2 msk rapsolja blandade blad 1. Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Ringla över rapsolja och krydda med finhackad chili samt salt. Rosta klyftorna i 200 graders ugn cirka 15 minuter. 2. Koka upp madeira, vatten, tomatpuré och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och peppar. 3. Skär en ficka i sidan på varje köttbit. Krydda öppningen med svartpeppar och stoppa in en bit ädelost som ger salt så det räcker. Tryck ihop köttbitarna och linda bacon runt. Pensla köttet med grillolja och grilla bitarna cirka 3 minuter per sida. Servera med potatisklyftor, sås och blandade blad. 44 | nöjesnytt
Nöjesnytt Växjö Sida 45
Nöjesnytt Växjö Sida 46
Nöjesnytt Växjö Sida 47
Nöjesnytt Växjö Sida 48
Nöjesnytt Växjö Sida 49
Nöjesnytt Växjö Sida 50
Nöjesnytt Växjö Sida 51
Nöjesnytt Växjö Sida 52
Nöjesnytt Växjö Sida 53
Nöjesnytt Växjö Sida 54
Nöjesnytt Växjö Sida 55
Nöjesnytt Växjö Sida 56
Nöjesnytt Växjö Sida 57
Nöjesnytt Växjö Sida 58
Nöjesnytt Växjö Sida 59
Nöjesnytt Växjö Sida 60
Nöjesnytt Växjö Sida 61
Nöjesnytt Växjö Sida 62
Nöjesnytt Växjö Sida 63
Nöjesnytt Växjö Sida 64
Nöjesnytt Växjö Sida 65
Nöjesnytt Växjö Sida 66
Nöjesnytt Växjö Sida 67
Nöjesnytt Växjö Krog-och Caféguide
Nöjesnytt Växjö Sida 69
Nöjesnytt Växjö Sida 70
Nöjesnytt Växjö Sida 71
Nöjesnytt Växjö Sida 72
Nöjesnytt Växjö Sida 73
Nöjesnytt Växjö Sida 74
Nöjesnytt Växjö Sida 75
Nöjesnytt Växjö Sida 76
Nöjesnytt Växjö Sida 77
Nöjesnytt Växjö Sida 78
Nöjesnytt Växjö Sida 79
Nöjesnytt Växjö Sida 80
Nöjesnytt Växjö Sida 81
Nöjesnytt Växjö Sida 82
Nöjesnytt Växjö Sida 83
Nöjesnytt Växjö Recensioner
Nöjesnytt Växjö Sida 85
Nöjesnytt Växjö Sida 86
Nöjesnytt Växjö Sida 87
Nöjesnytt Växjö Sida 88
Nöjesnytt Växjö Sida 89
Nöjesnytt Växjö Sida 90
Nöjesnytt Växjö Sida 91
Nöjesnytt Växjö Serier
Nöjesnytt Växjö Sida 93
Nöjesnytt Växjö Sida 94
Nöjesnytt Växjö Sida 95
Nöjesnytt Växjö Sida 96