Månadens skörd februari 1
Picklad kålrot med tomatfärskost och hasselnötter
Picklad kålrot i en lag med smak av rosmarin smakar både gott och fräscht. Servera den picklade kålroten med klickar av färskost smaksatt med tomatpesto samt krispiga salladsblad från hjärtsallad och rostade hasselnötter. PORTIONER: 4 | TID: ÖVER 60 MINUTER | ENKEL | ½ dl ättiksprit, 12 % 1 dl strösocker 1 ½ dl vatten 2 krm salt 2 rosmarinkvistar 1 klyfta kålrot, ca 200 g 1 dl cream cheese 2 msk tomatpesto svartpeppar 1 hjärtsalladshuvud 1 dl rostade hasselnötter 1. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och rosmarinkvistar. 2. Skala och skiva kålroten i tunna skivor, gärna på en mandolin. 3. Lägg kålrotsskivorna i ättikslagen och koka upp. Låt det svalna och ställ i kylen minst 8 timmar. 4. Blanda cream cheese och tomatpesto. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg färskosten i en engångsspritspåse. | CA 14:-/PORTION 5. Ansa och lossa salladsbladen från varandra. Hacka nötterna grovt. 6. Lyft upp så många kålrotsskivor ur lagen som det finns salladsblad. Låt kålrotsskivorna rinna av. 7. Fördela kålrotsskivorna i salladsbladen, spritsa på färskost och strö på nötter. MÅNADENS SKÖRD 02/2023 15 cirka 85 gram grönsaker per portion