Månadens skörd februari 1
LAGA MED OSS Fiskgryta med tomat och räkor Får vi
fresta med en ljuvlig fiskgryta? Torsk, räkor och potatis är huvudingredienserna som tillsammans med grädde, lök, morötter, fiskbuljong och tomater blir succé under 30 minuter. PORTIONER: 4 | TID: UNDER 30 MINUTER | MEDEL | | CA 45:-/PORTION 600 g potatis ½ gul lök 2 morötter 1 tsk olja 2 ½ dl vispgrädde 500 g passerade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond) salt och peppar 250 g körsbärstomater ½ förp färsk gräslök (à 20 g) 375 g torskfilé 1 förp räkor i lake (à 360 g) Förbered fisk och grönsaker Börja med att tina torsken. Skala och hacka potatis, lök och morötter. Till toppingen Dela tomaterna i halvor och hacka gräslöken för att toppa grytan med. Koka upp Fräs potatis, lök och morötter i olja i en stor gryta. Rör ner grädde, passerade tomater och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt koka tills potatisen är mjuk, vilket tar cirka 15 minuter. MÅNADENS SKÖRD 02/2023 7 Tillaga fisk och räkor Skär fisken i cirka 3 × 3 cm stora bitar. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda i cirka 5 minuter. Häll av räkorna och vänd ner i grytan. Låt grytan sjuda men inte koka. Toppa gärna med gräslök och servera med tomaterna. Smaklig måltid! cirka 130 gram grönsaker per portion