Buffé 1
RECEPT SÖTPOTATISSOPPA MED INGEFÄRA OCH KORIANDER
4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 800 g sötpotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ½ dl olivolja 1 tsk malen gurkmeja 1 grönsaksbuljongtärning 5 dl vatten 1 burk kokosmjölk 400 ml 2 msk riven färsk ingefära 1–2 krm chiliflakes 1 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice salt Till servering 1 dl fet yoghurt (10 %) 1 dl rostade pumpakärnor 1 kruka koriander GÖR SÅ HÄR 1. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stor gryta utan att den tar färg. Tillsätt sötpotatis och gurkmeja och fräs ytterligare 1 minut. 2. Tillsätt buljongtärning, vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och koka på svag värme ca 15 minuter tills den mjuknar. 3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd ev med mer vatten. Tillsätt ingefära, chiliflakes, limeskal och -juice. Smaka av med salt. 4. Servera soppan med en klick yoghurt, pumpakärnor och koriander. GREEN GODDESS-RÖRA CA 3 DL / 10 MIN INGREDIENSER GURKMEJA & SÖTPOTATIS Gurkmejan är känd för sin karaktäristiska gula färg. Roten får sin färg av antioxidanter i form av polyfenolerna curcuminoider, där den viktigaste är kurkumin, som historiskt använts i antiinflammatoriskt syfte. Sötpotatis är en källa till fibrer och innehåller kalium som hjälper muskler och nervsystem att fungera. Potatisen får sin gula färg från betakaroten som är ett förstadie till vitamin A. 250 g tinade frysta sojabönor 1 kruka basilika 150 g fetaost 1 dl olivolja ½ tsk salt ½ tsk nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Hacka basilikan och mixa alla ingredienser till en röra. Servera gärna med bröd. TIPS! Servera green goddess-röran med grönsaksstavar. 15 BUFFÉ #11/2018