Buffé 1
#MITTBUFFE Inspireras av Vi har pratat med Maja W
arodell som står bakom det färgstarka bildflödet @majawarodell på Instagram. Hur skulle du beskriva ditt Instagramkonto? – Hos mig hänger du om du vill bli inspirerad till att äta mer växtbaserat på ett enkelt och skönt sätt. Mina följare gillar enkla och färgglada vardagsrecept. Sedan har jag också en genuin och fin kontakt med mina följare via Instagram stories där jag delar allt från när jag lagar currygryta en måndag till dans i köket med barnen. Vilken är din relation till mat? – Jag är en helt vanlig amatörkock med kassa kniv-skills som alltid varit matglad och nyfiken. Jag följer nästan aldrig recept, skjuter alltid rejält från höften och smakar mig fram. Det mesta är enkelt och snabbt, och jag planerar sällan för långkok. När jag var liten satt jag på köksbänken bredvid mamma och pappa när de lagade mat, och började sedan experimentera själv som 10-åring med Jamie Oliver som förebild. Den mest underskattade råvaran enligt dig? – Tofu! Det är så brett och mångsidigt men har ett dåligt rykte om sig att vara smaklöst. Det går använda tofu i allt från krämiga såser till smakrika “ribs” och fejkbacon. / “Matig misosoppa med kraftig och umami-rik buljong. ASGOD!” @majawarodell Vi älskar att inspireras av er matlagning! Tagga dina matbilder med #mittbuffe på Instagram och få chansen att synas här. MAJA WARODELL ÅLDER: 29 år. BOR: Södra Öland. GÖR: Matkreatör, fotograf, driver vegansk cateringfirma. “Färgsprakande bowl med rostade rotfrukter och kikärtor. Min go-to-lunch!” “Chokladig overnight oats med jordnötsmör och skummad havremjölk.” 35 BUFFÉ #01/2019 INSTAGRAMFAVORITER: @cashewkitchen, @tuvessonskan och @willfrolicforfood.