Loading...
KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt och erbjudanden
KonferensVärlden Roslagen för alla smaker
KonferensVärlden Möt mångsysslaren Sofia Wistam
KonferensVärlden Möten med sex sinnen
KonferensVärlden Hett med kallbad
KonferensVärlden ”Alla bör mötas av applåder på jo
bbet”
KonferensVärlden Kreativa och träffsäkra event
Mat & Drycct & Dry k k RECEPT FÖR 4 PERSONER CITR
ONYOGHURT MED SUMAK: 2 DL TURKISK YOGHURT 1/2 TSK SALT 1 TSK SUMAK 1/2 TSK MALEN SVARTPEPPAR 1 CITRON (SAFTEN) GÖR SÅ HÄR: Blanda allt. RÖD CHERMOULA: 1 ST SOLO-VITLÖK 1 SCHALOTTENLÖK 1 TSK SPISKUMMIN (HEL) 1 MSK KORIANDERFRÖ (HELA) 4 ST TOMATER 1 PAPRIKA 2 RÖDA CHILIFRUKTER, URKÄRNADE 1/2 DL CITRONSAFT ZEST FRÅN 1 CITRON 1 TSK HONUNG 1 DL OLIVOLJA GÖR SÅ HÄR: Skala lök och vitlök. Rosta sedan i panna med kummin, korianderfrö, hälften av olivoljan samt en delad paprika tills allt börjat få en fin färg. Lägg sedan i tomat. Mixa sedan allt i matberedare tillsammans med salt, honung, citronsaft/skal, chili och salt. KIKÄRTSKRÄM MED GARAM MASALA 1 L VATTEN 4 DL LINSER 1 MSK GARAM MARSALA 1 MSK HARRISA SALT (EFTER SMAK) GÖR SÅ HÄR: I med allt i en kastrull och koka bort all vätska. Mixa den sedan slät i matberedare. ÖVRIGT: 4 STORA MORÖTTER PAPADUMPS 4 ST ARK 1 DL ROSTADE HASSELNÖTTER GÖR SÅ HÄR: Rosta morötter i ugn på 200 grader i 20–25 minuter. Fritera 4 ark papadump i kastrull eller fritös på 190 grader. Rosta skalade hasselnötter i panna eller ugn tills de är gyllenbruna. VID SERVERING: Lägg kikärtskräm i botten. Ugnsrostad morot på. Yoghurt vid sidan och täck allt med röd chermoula. Sprid hasselnötter och brutna pappadumps över rätten. NJUT! Folk Mat & Möten Rostade morötter med röd chermoula, kikärtskräm och hasselnötter Ett recept av köksmästarna Karl Berggren och Rasmus Johansen 54