KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt och erbjudanden
KonferensVärlden Roslagen för alla smaker
KonferensVärlden Möt mångsysslaren Sofia Wistam
KonferensVärlden Möten med sex sinnen
KonferensVärlden Hett med kallbad
KonferensVärlden ”Alla bör mötas av applåder på jo
bbet”
KonferensVärlden Kreativa och träffsäkra event
Mat & Dryck Golfbaren Sverige Rimmad skreitorsk,
serveras med havtornsemu s on och pickl da gurka smaksatt med chili och sesamfrön, l i toppas med friterat rispapper Ett recept av Mahlet Keleme, Sous Chef på Golfbaren Sverige FÖRRÄTT TILL 4 PERSONER 4 PORT CA 200 GR TORSKRYGG Ta bort skinn och rimma skreitorsken, skär ryggen på längden. Rimlag: 50 gr salt blandas ihop med 1 liter vatten. Vispa tills saltet löses. Lägg torsken i rimlagen i 90 minuter, lyft sedan ut, torka, och rulla i plastf ilm. Frys in 24 timmar. HAVTORNSEMULSION 2 ÄGG SOM HAR KOKATS I TRE MINUTER, SPOLAS I KALLT VATTEN. 1 MEDELSTOR KOKT, OSKALAD POTATIS 1 DL HAVTORNSJUICE 1 TESKED DIJONSENAP 2 DL RAPSOLJA SALT OCH SVARTPEPPAR Koka äggen i 3 minuter, ta av och spola med kallt vatten. Slå av toppen på ägget med sked och skrapa ut innehållet i en skål. Mixa ihop ägget med dijonsenap. Tillsätt den skalade, kokta potatisen samt havtornsjuicen och mixa ihop alltsammans. Droppa sakta i rapsoljan tills den har fått en slät och fast konsistens, smaka av med salt och peppar. Lägg emulsionen i en glasburk och ställ in den i kylen. PICKLAD GURKA SMAKSATT MED CHILI Pickla gurkan genom att göra en ättikslag (1-2-3 lag) bestående utav 1 dl ättika, 2 dl socker samt 3 dl vatten som omröres tills sockret lösts upp. Strimla en halv gurka i tunna (cirka 10 cm långa) strimlor. Skiva en halv chili i tunna skivor och lägg i lagen tillsammans med den strimlade gurkan. FRITERAT RISPAPPER Värm upp 6 dl olja i en liten djup kastrull, värm upp i medelhög värme cirka 140 grader. Fritera ett ark rispapper tills det blir gyllenbrunt. Lyft upp och låt det svalna på hushållspapper. ROSTADE SESAMFRÖN 2 matskedar vita sesamfrön rostas gyllenbruna i stekpanna på medelhög värme. Servering Ta ut torsken 2 timmar innan servering så att den tinar men se till att torsken fortfarande är kyld. Skär i skivor och lägg i botten på tallriken. Toppa med havtornsemulsion, sesamfrön och den picklade gurkan samt det friterade rispappret och låt fantasin flöda för ett fint, estetiskt upplägg på tallriken. Smaklig måltid önskar vi på SWING By Golfbaren, Mahlet Keleme Sous Chef på Golfbaren Sverige 55 FOTO: VIV MADIGAN