KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt och erbjudanden
KonferensVärlden Roslagen för alla smaker
KonferensVärlden Möt mångsysslaren Sofia Wistam
KonferensVärlden Möten med sex sinnen
KonferensVärlden Hett med kallbad
KonferensVärlden ”Alla bör mötas av applåder på jo
bbet”
KonferensVärlden Kreativa och träffsäkra event
Mat & Dryck The Wood Hotel by Elite Snåttren Ett
recept från Restaurang Mandel på The Wood Hotel by Elite. Food & Beverage Manager Carina Brydling och Kökschef Jenny Andersson SNÅTTREN HJORTRONKOMPOTT 200 GR HJORTRON 150 GR RÖRSOCKER 1 ST VANILJSTÅNG 1 KRM SALT 1 TSK VANILJSOCKER SAFT FRÅN EN HALV LIME Koka ihop alla ingredienser till en kompott. VANILJGLASS 250 GR MJÖLK 150 GR GRÄDDE 80 GR ÄGGULA 1 VANILJSTÅNG 1 MSK VANILJSOCKER Värm upp mjölken och grädden med vaniljstången. Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker och rör ner i mjölkblandningen. Värm sedan under omrörning till 81 grader. Häll upp i pacojetburk eller kör i glassmaskin. GETMESE GANACHE 100 GR GETMESE 50 GR VIT CHOKLAD 50 GR GRÄDDE Värm grädden och smält i den vita chokladen. Låt svalna i kylen 3-4 timmar. Vispa getmesen och tillsätt chokladgrädden eftersom. Vispa till en önskad konsistens. SVEDJAN GÅRDSOST 60 GR SVEDJAN GÅRDSOST Riv osten över den varma kompotten vid servering. ROSTAD VIT CHOKLAD 100 GR VIT CHOKLAD Rosta på 140 grader i cirka 20 minuter. HJORTRONKRÄM 200 GR HJORTRONPURE 20 GR SOCKER 15 GR CITRONSAFT 4 AGAR AGAR Koka ihop allt i cirka 5-10 minuter. Låt stelna i kyl ett dygn, mixa sedan krämen slät i en mixer/ blender, späd eventuellt med lite vatten. KANDERAD MALT 150 GR MALT 20 GR SOCKER 8 GR SALT 1 TSK VANILJSOCKER Värm socker, vatten och salt i en kastrull eller stekpanna till gyllene. Vänd ner malten och toppa med vaniljsocker. Lägg upp på plåt med bakplåtspapper och låt svalna. FOTO: SUSANNE SIGÅRDEN 57