Nöjesnytt Jönköping 1
Nöjesnytt Jönköping Sida 2
Nöjesnytt Jönköping Sida 3
Nöjesnytt Jönköping Mingel
Nöjesnytt Jönköping Sida 5
Nöjesnytt Jönköping Sida 6
Nöjesnytt Jönköping Sida 7
Nöjesnytt Jönköping Sida 8
Nöjesnytt Jönköping Sida 9
Nöjesnytt Jönköping Jönköpingsfesten 2011
Nöjesnytt Jönköping Sida 11
Nöjesnytt Jönköping Sida 12
Nöjesnytt Jönköping Sida 13
Nöjesnytt Jönköping Sida 14
Nöjesnytt Jönköping Sida 15
Nöjesnytt Jönköping Sida 16
Nöjesnytt Jönköping Sommarmode
Nöjesnytt Jönköping Sida 18
Nöjesnytt Jönköping Sida 19
Nöjesnytt Jönköping Sida 20
Nöjesnytt Jönköping Sida 21
Nöjesnytt Jönköping Sida 22
Nöjesnytt Jönköping Sida 23
Nöjesnytt Jönköping Sida 24
Nöjesnytt Jönköping Sida 25
Nöjesnytt Jönköping Sida 26
Nöjesnytt Jönköping Sida 27
Nöjesnytt Jönköping Sida 28
Nöjesnytt Jönköping Sida 29
Nöjesnytt Jönköping Sida 30
Nöjesnytt Jönköping Sida 31
Nöjesnytt Jönköping Studentbaler
Nöjesnytt Jönköping Sida 33
Nöjesnytt Jönköping Grilltips Efter en lång vinter
i köket känns det alltid härligt att damma av grillen och laga mat över glödande kol under bar himmel. Plötsligt är det helt okej med os och rök - så länge det inte blir öppen eld i grillen. några enkla regler. Först och främst gäller det att fixa en fin glödbädd. Var inte för snål med bränsle och vänta till dess kolen eller briketterna får en grå färg och är lätt glödande. Stanna kvar vid grillen under tiden köttet ligger på gallret. Köttsafter i kombination med olja kan lätt ge öppen låga. Då gäller det att flytta köttet eller dämpa elden med grillock eller rent vatten från en blomspruta. Till sist, grilla inte för länge. Kött är godast om det bjuds saftigt. Vill du ha genomstekt kött blir det bäst om man lägger en bit ugnsfolie i ena kanten av grillen och flyttar dit köttet efter ett par minuter på varje sida. Den intensiva värmen torkar annars ut köttet med dåligt resultat som följd. V OLJA RÄCKER Så länge man har mört kött är behovet av marinad inte så stort som många tror. Oftast räcker det med lite olja och svartpeppar. För mycket marinad ökar risken för öppen låga i grillen, vilket snabbt förstör köttet. Vänta alltid med salt till efteråt. Salt drar ut köttsafterna och låter man köttet stå en stund med salt marinad blir det ofta torrt och trist. Förbered allt som ska serveras till köttet i förväg och se till att det är klart att servera innan köttet läggs på värmen. Grillat kött kan aldrig vänta utan ska helst gå raka vägen från galler till tallrik. Att den ugnsrostade eller friterade potatisen inte är glödande het kan man leva med så länge köttet känns nygrillat och saftigt. ■ TEXT & FOTO: DAN STRANDQVIST isst är det härligt när grillröken och goda dofter från köttet kittlar i näsan. På en gång uppstår en förväntan som i regel infrias i form av en god köttbit. Risken att misslyckas vid grillen är egentligen obefintlig så länge man håller sig till VINTIPS! NYA RÖDA VINER TILL GRILLAT CASAS PATRONALES SHIRAZ 2010 Chile (90350), 59 kronor. Överraskande mycket karaktär för lite pengar erbjuder denna närmast Rhônelika shiraz från Chile. Exponerar rika toner av mörka bär med druvtypiska, lite buljonglikt rökiga stråk och rostade fat. Utmärkt grillvin till det mesta i köttväg. ALTA GLORIA MALBEC 2010 Argentina (92242), 63 kronor. Grillnationen framför andra gör naturligtvis viner som passar till dessa tillfällen. Bussigt, mörkbärigt med lakritsinslag. Utmärkt till lamm och nöt. CASTELLROIG NEGRE SELECCIÓ 2008 Katalonien, Spanien (92248) 112 kronor. Toner av svarta vinbär, fat och kaffe i en lång, utvecklad, harmonisk förening uppvaktar smaklökarna i detta delikata, lite klassiskt bordeauxdesignade rödvin från spanska Penedès i Katalonien. Njut till en grillad entrecôte. BACONLINDAD OXFILÉ MED ÄDELOST & TOMAT- OCH MADEIRASÅS För 4 personer 4 bitar oxfilé, ca 160 g var 75 g ädelost 4 skivor bacon 2 msk grillolja svartpeppar Till såsen: 1 dl madeiravin 2 dl vatten 2 msk konc. tomatpuré 1 msk konc. kalvfond 1 tsk soja 1 1/2 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten salt och peppar Att äta till: 10 potatisar, fast sort 1 liten chili 2 msk rapsolja blandade blad 1. Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Ringla över rapsolja och krydda med finhackad chili samt salt. Rosta klyftorna i 200 graders ugn cirka 15 minuter. 2. Koka upp madeira, vatten, tomatpuré och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och peppar. 3. Skär en ficka i sidan på varje köttbit. Krydda öppningen med svartpeppar och stoppa in en bit ädelost som ger salt så det räcker. Tryck ihop köttbitarna och linda bacon runt. Pensla köttet med grillolja och grilla bitarna cirka 3 minuter per sida. Servera med potatisklyftor, sås och blandade blad. 34 | nöjesnytt
Nöjesnytt Jönköping Sida 35
Nöjesnytt Jönköping Sida 36
Nöjesnytt Jönköping Sida 37
Nöjesnytt Jönköping Sida 38
Nöjesnytt Jönköping Sida 39
Nöjesnytt Jönköping Sida 40
Nöjesnytt Jönköping Sida 41
Nöjesnytt Jönköping Sida 42
Nöjesnytt Jönköping Sida 43
Nöjesnytt Jönköping Sida 44
Nöjesnytt Jönköping Sida 45
Nöjesnytt Jönköping Krog-och Caféguide
Nöjesnytt Jönköping Sida 47
Nöjesnytt Jönköping Sida 48
Nöjesnytt Jönköping Sida 49
Nöjesnytt Jönköping Sida 50
Nöjesnytt Jönköping Sida 51
Nöjesnytt Jönköping Sida 52
Nöjesnytt Jönköping Sida 53
Nöjesnytt Jönköping Recensioner
Nöjesnytt Jönköping Sida 55
Nöjesnytt Jönköping Sida 56
Nöjesnytt Jönköping Sida 57
Nöjesnytt Jönköping Sida 58
Nöjesnytt Jönköping Sida 59
Nöjesnytt Jönköping Serier
Nöjesnytt Jönköping Sida 61
Nöjesnytt Jönköping Sida 62
Nöjesnytt Jönköping Sida 63
Nöjesnytt Jönköping Sida 64