GATE_2022 1
”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap
, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen” -Werners GourmetserviceCharles Heidsieck Brut Réserve Härlig doft av färska bär. Smaken är mera komplex med ett spann av bär, nybakat bröd med mineralitet och en viss kryddighet. Eftersmaken är lång som gör att man drar på smilbanden. Artikelnummer: 77522. Pris: 499 kronor. Stor favorit när det gäller anklever just nu är deras mousse. Producenten Selectos de Castillas ankor matas för hand med ickegenmanipulerade majskorn, som skötarna fyller ankans kräva med det vill säga ankan får själv svälja när den är hungrig. Eftersom både uppfödning och slakt äger rum på farmen, slipper ankorna en stressig transport. Fördelen jag upptäckte var att man nu även levererar moussen som en lång korv vilket man kan stycka och frysa in. Enkelt att skiva och lägga på kanapéerna. Fikonmarmelad med lagerblad Tillverkad av färska nyskördade fikon och lagerblad av hög kvalité. Traditionsenligt kokad i kopparkittel med rörsocker i små volymer för att bevara frukten så hel som möjligt. Passar bra till anklever, patéer och hårdostar. Lyfter även din ostbricka eller en lyxfrukost. Charles Heidsieck Rosé Réserve Underbar laxrosa färg. Doften är fylld av rosor och röda bär såsom smultron, hallon och en ton av röda vinbär som får en tillbaka till en sommaräng. I smaken känner man de små finstilta bubblorna föra fram bärtonerna på ett nästan poetiskt sätt. Denna förföriska känsla gör att den passar utmärkt att harmonisera med anklevern. Artikelnummer: 54185. Pris: 629 Kronor. Den goda tryffelmajonnäsen från Werners Gourmetservice är gjord på klassiskt sätt med äggula, vinäger, dijonsenap, solrosolja och salt. För att få till den oemotståndliga tryffeltouchen är den smaksatt med olja av vit 26 GATE REPORT Albatryffel och bitar av sommartryffel. Lägg ovanpå en härligt stekt köttbit. Lyxig äggröra med tryffel gör du lätt med denna vintertryffelcreme. Du behöver bara 5 ägg som vispas upp, tillsätt 50 gram tryffelcreme blanda och ner i panna, rör runt och låt stelna. Svårslagen, perfekt till två personer. Zenato Ripassa Superiore 2018 Ett härligt vin med inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, mörk choklad och vanilj. Perfekt till rätter med exempelvis tryffel. Artikelnummer: 12324. Pris: 209 kronor. Karljohanolja Rapsolja smaksatt med riktig karljohansvamp, används kall. En smakbomb som doftar och smakar färsk karljohan. Lyfter en svamprisotto till nya höjder, och är underbar till färsk pasta. Även god att smaksätta crème fraîche med och servera som kall sås till nykokt vit sparris. Användes av Juniorkocklanslaget vid OS i Stuttgart. Massolino Langhe Nebbiolo 2020 Tät mörk färg. Doften påminner om skogen med mogna mörka frukter och bär. I smaken kommer frukterna bestå men får sällskap av cederträ, anis och fat som tillsammans bildar harmoni. Ett härligt vin som passar till det flesta kraftfulla rätter. Artikelnummer: 73480. Pris: 229 kronor. Valrhonas nya choklad Komuntu 80% är en intensiv och kraftig mörk choklad med minst 80% kakaohalt. Idén bakom Komuntu är att fira hela värdekedjan som engagerat sig i Valrhona i 100 år. Komuntu är en sammandragning av ”Komunumo”, som betyder ”gemenskap” på esperanto, och ”Ubuntu”, ett afrikanskt begrepp som betyder ”Jag är för att vi är”. Under Valrhonas jubileumsår kommer Valrhona att låta all vinst från försäljningen av Komuntu att gå tillbaka till kakaoodlarna. Det härliga med denna choklad är den att trots sin höga kakaohalt inte känns bitter utan en fruktighet där ananasaromerna dominerar vilket lyfter smaken för att vara så hög att ha så hög kakaohalt. Churchill’s Late Bottle Vintage Port 2017 Kompakt underbar smak och doft av mörka plommon, fikon, nötter och choklad. Bra längd utan att kännas för brännande. Perfekt till ett kex med grönmögelost eller ännu hellre till en god mörk choklad. Artikelnummer: 8016. Pris: 199 kronor.