Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
MAT FÖR MÅNGA GALETTE MED ROTFRUKTER OCH CHÈVRE 4
–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g chèvre 150 g färskost 1 sötpotatis ca 300 g 2 rödbetor 2 morötter 1 palsternacka 1 tsk salt 1 msk hackad timjan 1 uppvispat ägg 2 msk honung salt, olivolja Pajdeg 150 g kallt smör 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 stort ägg 2 msk kallt vatten GÖR SÅ HÄR 1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ i kylen ca 10 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 30 x 40 cm på ett mjölat bakplåtspapper. Smula chèvre och blanda med färskost och 2 krm salt och bred på degen men lämna en kant, ca 2 cm, runtom. 3. Skala och skiva sötpotatis, rödbetor, morot och palsternacka tunt, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk olja, 1 tsk salt och timjan. 4. Fördela rotfrukterna på galetten och vik in kanten lite veckat. Pensla kanterna med ägg och ringla över honung på rotfrukterna. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills galetten är gyllene och rotfrukterna är mjuka. 15 BUFFÉ #10/2022
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.