Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
MAT FÖR MÅNGA MELANZANE ALLA PARMIGIANA 6 PERSONE
R / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 auberginer à ca 400 g 2 vitlöksklyftor 3 förp hela konserverade tomater à ca 400 g 2 msk rödvinsvinäger 1 kruka färsk basilika ca 1 dl vetemjöl 3 mozzarella à 125 g 2 dl finriven parmesan olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skär auberginerna i cm-tjocka skivor längsmed. Salta skivorna på båda sidorna med 1 tsk salt och låt ligga ca 20 minuter. 2. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i 3 msk olja tills den får lite färg. Tillsätt försiktigt tomaterna och vinägern. Låt koka ihop ca 15 minuter på medelvärme, krossa tomaterna med en slev. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar. Hacka hälften av basilikan och blanda ner. KRÄMIG PASTA MED SVAMPRAGU 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 500 g blandad svamp, t ex skogschampinjon och portabello 2 msk smör ½ dl tomatpuré 2 msk hackad timjan 3 dl vispgrädde 600 g pasta t ex mezze maniche 2 dl riven parmesan salt, svartpeppar 16 BUFFÉ #10/2022 GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och svamp i smöret tills det får lite färg. Tillsätt tomatpuré och timjan, låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädden och låt koka ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar. 2. Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet. 3. Tillsätt pastan och pastavattnet i svampsåsen och låt koka någon minut. Toppa med parmesan. TIPS Servera gärna den krämiga pastan med en fräsch sallad. 3. Sätt ugnen på 225 °C. Torka aubergineskivorna torra med lite papper och vänd i mjölet på båda sidor. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills auberginen fått lite färg. Ta ut auberginen och sänk temperaturen i ugnen till 200 °C. 4. Skär mozzarellan i skivor och torka skivorna torra. Varva aubergine med tomatsås, parmesan och mozzarella i en oljad form ca 20 x 30 cm. Avsluta med tomatsås, mozzarella och parmesan. Lägg på några basilikablad och ringla över lite olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills gratängen är gyllene.
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.