Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
MAT FÖR MÅNGA PITHIVIER MED BACON OCH PURJOLÖK 4
PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 800 g potatis 1 kycklingbuljongtärning 1 stor purjolök ca 300 g 2 msk smör 1 tsk torkad timjan 280 g tärnat bacon eller pancetta 2 förp kyld smördeg à 250 g 300 g brieost 1 uppvispat ägg salt, fl ingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala potatisen och skiva tunt. Lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker. Smula ner buljongtärningen och tillsätt ½ tsk salt och koka upp. Låt koka ca 6–8 minuter eller tills potatisen är mjuk. Häll av i ett durkslag. 2. Ansa och skölj purjolöken noga, skiva tunt. Fräs purjolöken i smöret på medelvärme tills den mjuknar ca 5 minuter. Krydda med timjan, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. Fräs baconet tills det får färg. Låt rinna av på hushållspapper och blanda med potatisen och purjolöken. 3. Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut 1 smördeg på en bakpappersklädd plåt och skär en cirkel ca 25 cm i diameter. Fördela hälften av blandningen på smördegen men lämna ca 1 cm kant runtom. Skiva brieosten och lägg på hälften. Toppa med resten av blandningen och forma som en kulle. Toppa med resten av brieosten. 4. Lägg över den andra smördegen och tryck fast runtom, skär bort överfl ödig deg. Pensla med ägg och skåra ett fi nt mönster med baksidan av en kniv. Strö över lite fl ingsalt och grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills den är gyllene. TIPS Använd överflödig smördeg till att göra en dekoration på pajen. VISSTE DU ATT... ... pithivier är en typ av inbakad fransk smördegspaj formad som en kulle? 19 BUFFÉ #10/2022
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.