Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
HEMBAKAT GLUTENFRITT BRÖD MED ROTSELLERI 1 BRÖD /
ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ tsk hel anis 1 ½ tsk kummin 1 ½ tsk fänkålsfrön 2 ½ dl solroskärnor 2 dl linfrön 1 ½ tsk salt 3 ½ dl kokande vatten 25 g färsk jäst 1 ½ dl havremjöl ca 85 g 2 ¼ dl bovetemjöl 150 g 1 ½ msk malda psylliumfröskal ¾ dl mörk sirap 1 ½ dl fi nriven rotselleri ca 120 g olja och havregryn till formen GÖR SÅ HÄR 1. Mortla kryddorna. Lägg kryddor, solroskärnor, linfrön och salt i en bunke. Häll det kokheta vattnet över och blanda runt. Låt stå tills det svalnat till lite mer än rumsvarmt, ca 25 °C. 2. Smula ner jästen och vispa med elvisp så att den löses upp. Tillsätt havremjöl, bovetemjöl, psylliumfröskal, sirap och rotselleri och blanda ett par minuter tills allt är väl blandat. Olja en brödform som rymmer ca 2 liter och bröa den med havregryn. Klicka degen i formen och släta till ytan. Strö över havregryn. Låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur eller tills den jäst upp ordentligt. 3. Sätt ugnen på 200 °C. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp på galler och låt svalna. TIPS Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn. TIPS Servera gärna med basilika- och fetaostspread. Receptet och många fler pålägg hittar du på buffe.se 31 BUFFÉ #10/2022
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.