Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
HALLOWEEN Spöktakulära sötsaker FYLLDA CHOKLADKAK
OR CA 15 KAKOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Frosting 100 g rumsvarmt smör 200 g färskost 2 dl fl orsocker ½ dl kakao 1–2 msk svart hushållsfärg Topping ca 10 marshmallows GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner mjöl och kakao. Vispa ihop ägg, mjölk och olja hastigt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt det heta vattnet lite i taget. Blanda till en slät smet. 2. Fördela smeten i 12 stora formar i en muffi nsplåt. Grädda i mitten av ugnen 16–18 minuter. Testa med provsticka, den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt. 3. Frosting: Vispa smör, färskost och fl orsocker fl uffi gt. Vispa ner kakao och hushållsfärg. Fyll frostingen i spritspåse med stjärntyll och spritsa frosting på cupcakesen. 4. Smält marshmallows några sekunder på låg temperatur i mikron, akta så de inte bränns. Använd två gaffl ar och dra isär marshmallow till spindelnät och lägg försiktigt över frostingen, klipp ev av trådarna med oljad sax. 32 BUFFÉ #10/2022 200 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 1–2 msk svart hushållsfärg 2 ägg ½ tsk salt 5 dl vetemjöl 2 dl kakao Fyllning 100 g vit choklad 100 g rumsvarmt smör 2 dl fl orsocker 1 msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Vispa smör, socker och hushållsfärg krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Sikta ner salt, mjöl och kakao och vispa ihop till en deg. Degen blir först smulig, fortsätt vispa tills den går ihop. Plasta degen och lägg i kylen minst 1 timme. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Gör en mall i form av en pumpa av lite tjockare papper. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta på en mjölad bänk. Skär ut kakor enligt mallen och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget 10–12 minuter. Låt svalna. Ladda för årets kusligaste helg med sockersöta spöken, ruskiga spindelnät och läskiga pumpor. CHOKLADCUPCAKES MED FROSTING 12 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 ägg 1 dl mjölk (3 %) 1 dl rapsolja 1 dl kokande vatten RECEPT SOFIA NILSSON STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SUSANNA BLÅVARG 3. Fyllning: Smält chokladen. Vispa ihop smör, fl orsocker och vaniljsocker och tillsätt chokladen. Vispa till en slät kräm. Fyll i en spritspåse. Spritsa ca hälften av fyllningen på hälften av kakorna. Lägg på resten av kakorna och tryck försiktigt ihop. Spritsa sedan ett pumpamönster på kakorna med resten av fyllningen.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.