Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.
SOFIAS SPANING oemotståndliga bullar! Kolasås, pe
kannötter och fluffig bulle – höstens godaste bakverk gör jag i långpanna så att det räcker till många! Vill du se fler av Sofias spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. STICKY BUNS 12 BULLAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g rumsvarmt smör 25 g färsk jäst 2 ½ dl rumsvarm mjölk (3 %) 1 dl strösocker 2 krm salt 7 dl vetemjöl 420 g mjöl till utbakning Kolasås 100 g smör 1 ½ dl farinsocker 3 dl vispgrädde 1 dl lönnsirap ½ tsk salt 100 g hackade pekannötter Fyllning 100 g rumsvarmt smör 1 dl farinsocker 1 msk malen kanel GÖR SÅ HÄR RECEPT SOFIA NILSSON STYLING YLVA BERGQVIST FOTO SIMON BAJADA TÄVLA OM BOKEN BAKA MED GRÖNSAKER Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Baka med grönsaker” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Baka med grönsaker”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 oktober. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad innehåller den tjeckiska knödeln? A Pasta B Bröd C Potatis 2. Var ligger regionen savojen som sägs ha gett namn till savoykålen? A Kaukasus B Pyrenéerna C Alperna 1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen och blanda med mjölk och smör i en bunke eller en köksmaskin med 3. På vilken sida finns receptet som syns på omslaget? A 14 B 22 C 36 Rätt svar från Buffé #09: 1. 25 september 2. Frappé 3. Skåne Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #11 kommer 17–18 november. 39 BUFFÉ #10/2022 degkrok. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta ca 10 minuter i maskin eller för hand. Låt jäsa under bakduk 60 minuter. 2. Kolasås: Koka upp alla ingredienser utom pekannötterna och koka 5–10 minuter. Häll i botten på en ugnsform ca 35 x 25 cm. Låt svalna. 3. Fyllning: rör ihop alla ingredienser till fyllningen. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en ca 50 x 30 cm stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i 12 bitar och lägg ner i formen med kolasåsen. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200 °C. Grädda 20–25 minuter i mitten av ugnen eller tills den fått fin färg. Låt svalna ca 5 minuter och vänd försiktigt upp och ner på formen.