Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 30 Svinntips! Grytan går utmär
kt att frysa och värma vid ett annat tillfälle. Fiskgryta med tomat och blomkål 2 förp (à 300 g) ICA Gott liv torskfilé 1/2 tsk salt 3 vitlöksklyftor 20 g färsk gräslök 2 tsk Santa Maria dillfrön 2 tsk fänkålsfrön 250 g frysta babymorötter 2 msk olivolja 1 burk (à 400 g) körsbärstomater 2 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 1 msk vitvinsvinäger 2 krm cayennepeppar 450 g fryst blomkål Till servering: Kokt färsk potatis 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 4 portioner Medel Tillagningstid: 40 minuter Tina morötterna och blomkålen. Skär torsken i 3 cm stora bitar. Strö över salt och låt fisken ligga och rimmas i ca 20 minuter. Skala och hacka vitlöken. Hacka gräslöken. Mortla dill- och fänkålsfröna grovt. Fräs vitlök, morötter, dillfrön och fänkålsfrön i oljan ca 2 minuter i en stor gryta. Rör ner tomater, vatten, grädde och smulad buljongtärning. Koka utan lock i ca 8 minuter. Smaka av grytan med vinäger och cayennepeppar. Vänd ner blomkålen och koka i ca 2 minuter. Häll av överflödig vätska från torsken och lägg ner fiskbitarna i grytan. Sjud under lock i ca 2 minuter. Servera fiskgrytan, gärna med kokt potatis. Strö över gräslöken.