Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 32 Svinntips! Äppelsåsen är pe
rfekt att vända ner i nykokt Kyckling med potatis- och majssallad och äppelsås Potatis- och majssallad 800 g potatis 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 3 krm svartpeppar 150 g majskorn 1/2 citron 1 förp (à 125 g) salladslök 1 förp (150 g) Fontana Fetaost Original 65 g babyspenat Äppelsås 2 äpplen 1/2 citron, skal och saft 3 dl Lindahls grekisk yoghurt 1/2 tsk honung 3 krm salt 2 krm svartpeppar 1 förp (à 800 g) Kronfågel BBQ-marinerad kycklingfiléer 1. 2. 3. 4. färskpotatis – då har du helt plötsligt en krämig potatissallad! 4 portioner Medel Tillagningstid: 40 minuter Sätt ugnen på 225°C. Potatis- och majssallad: Halvera potatisen och lägg en ugnsform. Blanda med olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 15 minuter. Häll av majskornen och blanda med potatisen. Ställ tillbaka formen i ugnen och rosta ytterligare 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Riv yttersta skalet av hela citronen och pressa ur saften. Hacka salladslöken och smula fetaosten. Blanda potatisen med lök, ost, hälften av citronskalet, hälften av citronsaften och spenaten. 5. Äppelsås: Skiva och strimla äpplena. Vänd runt äppelstrimlorna med resten av citronskalet och resten av citronsaften. Blanda ned yoghurt och honung. Smaka av med salt och svartpeppar. 6. 7. Grilla eller stek kycklingen 6-8 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C, vänd då och då. Servera kycklingen med potatis- och majssallad och sås.