från Östragärde Gård Flera recept 8 lyxiga recept
med råvaror från vår gård Italiensk foccacia med viltkrydda 50 gram jäst 6 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl olivolja 4 dl durumvetemjöl 1 liter vetemjöl olivolja till pensling, ca 0,5 dl 2 msk viltkrydda Gör så här: Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg. Jäs degen ca 40 minuter under kökshandduk. Pensla en långpanna med olja. Arbeta ihop degen i bunken och häll ner den direkt i långpannan. Tryck ut degen jämnt så den täcker plåten. Låt jäsa igen övertäckt med handduk i ca 30-40 min. Pensla sedan försiktigt ytan med olivolja, strö över viltkryddan och ev lite flingsalt. Grädda I nedre delen av ugnen på 200 grader i 25 minuter. Tom Kha Gai 250 g Ostronskivling eller champinjoner (dela i lagom bitar) 500 g Kycklingfilé (skär i bitar) 5 dl Vatten 2 st 1 Hönsbuljongtärningar Citrongräs (skiva ner i 5 bitar) 3 msk Färsskriven Galangal 3 msk Fisksås 3 msk Socker 400 ml Kokosmjölk 5 st Limeblad (delade) 3 msk Lime eller citron juice 3 st 3 st Röda chili (skär i 3 bitar, utan kärnor) Salladslökar (finhackade) 2 msk Chili olja 1/2 kruka Koriander (grovhacka) Koka 5 dl vatten och tillsätt 2 st hönsbuljongtärningar, citrongräs, färsskriven Galangal. Låt de småputtra i 5 minuter. Lägg i kycklingfilé, fisksås, socker. Låt det koka ca 5 minuter till. Tillsätt kokosmjölk, ostronskivling eller champinjoner , limeblad. Låt det koka 5 minuter. Tillsätt chili, chili olja, salladslök och koriander. Smaka av med pressad lime eller citron juice, servera soppan med jasmin ris . Ugnsbakad torsk med knaperstekt ostronskivling 2 st 1 st Större torskfilèer (ca 500 gram) Citronpeppar och salt Blomkålshuvud Smör 300 g Ostronskivling Olja Gör så här: Rimma filèerna med lite salt och citronpeppar, låt stå nån timme. Sätt sedan in fisken i ugnen på 125 grader i ca 20 min tills fisken är genomstekt. Dela blomkålen i små bitar och koka de mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa ner 2 msk smör tills du får en fin purè, Smaka av med peppar. Riv ner ostronskivlingen i en panna med olja (ca 1 dl) och stek dom knapriga på hög värme. Pressa i lite vitlök och servera allt ihop med kokt potatis!