Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till NYÅR En kväll att minnas Omsorgsfullt komponerade rätter i en varm miljö bland gott sällskap. Välkommen till en minnesvärd nyårsafton på kvarterskrogen Matateljén! “MYSIGT OCH VÄLKOMNANDE, men med höga ambitioner på mat och dryck”. Så beskriver paret Anna Klyvare och Henrik Sauer sin lilla kvarterskrog i Enskede söder om Stockholm– ord som stämmer lika väl in på årets nyårsmeny som de komponerat för Buff é. I fyra år har Matateljén erbjudit en hemtrevlig mötesplats bortom storstadsbruset och bakom restaurangens levande mat- och dryckesmeny ligger ett nära samarbete med lokala, ekologiska producenter och leverantörer, en stor nyfi kenhet på nya tekniker och kärlek för råvaror. Ni beskriver er meny som levande. På vilket sätt? – Att i största möjliga mån jobba med närodlat och ekologiskt beParet Anna Klyvare och Henrik Sauer bakom kvarterskrogen Matateljén. tyder att man ständigt anpassar matlagningen efter säsong. En rätt som fi nns på menyn ena veckan kan veckan därpå försvinna för att ge plats åt en annan, beroende på vilka råvaror som fi nns tillgängliga hos våra leverantörer. Och en levande matmeny kräver såklart en levande dryckesmeny, den jobbar våra sommelierer med dagligen! Hur speglas detta i recepten ni skapat för Buffé? – De här recepten är inspirerade av matlagningen hos oss, men anpassade för hemmaköket. Mycket grönt och enkla men fi nurliga knep som ger rätterna det lilla extra – precis som man vill ha det en kväll som nyårsafton. MATATELJÉN DRIVS AV: Henrik Sauer och Anna Klyvare PLATS: Enskede, Stockholm ÖPPET: Året runt, tisdag–lördag Hur ska man tänka när man komponerar sin nyårsmiddag? – Laga sådant du själv gillar! Använd bra råvaror men gör det inte för komplicerat så du inte behöver tillbringa hela kvällen i köket. Har du en lite mindre budget, satsa på färre rätter men glöm inte att ett recept aldrig kan bli godare än sina råvaror. Finns det några knep att ta till om man känner sig osäker? – Välj ett recept du känner dig relativt bekväm med och provlaga det gärna innan. / 13 BUFFÉ #12/2020 TEXT AGNES REGELL RECEPT MATATELJÉN STYLING LINDA BERLIN FOTO IDHA LINDHAG
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!