Loading...
Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
NYÅR Så gör du semifreddo 2. Vispa äggulor och so
cker fluffigt. SEMIFREDDO MED CHOKLAD, DULCE DE LECHE OCH HASSELNÖTTER 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4. Häll smeten i en form klädd med plastfolie som rymmer ca 1 liter. 200 g mörk choklad (70 %) 3 ägg ½ dl strösocker 3 ½ dl vispgrädde 2 dl rostade skalade hasselnötter 1–2 dl karamelliserad mjölk eller dulce de leche 3 msk kakaonibs flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna 10 minuter. Separera äggen, vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Vispa grädden. Rör ner äggulevispet i chokladen. Vänd ner grädden och vänd sist ner äggvitan. Häll smeten i en form klädd med plastfolie som rymmer ca 1 liter. Ställ i frysen minst 8 timmar. 2. Hacka nötterna grovt. Skär semifreddon med varm kniv i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på 6 kalla tallrikar. Ringla över den karamelliserade mjölken och strö över hasselnötter, kakaonibs och lite flingsalt. TIPS! Kakaonibs är bitar av rå kakaoböna. Det funkar också fint att toppa desserten med finhackad mörk choklad. 3. Rör ner äggulevispet, sedan grädden och sist äggvitan i chokladen. 20 BUFFÉ #12/2020 1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna 10 minuter.
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!