Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
NYÅR I GLASET Om man inte börjat middagen med bub
bel så kan man istället avsluta med det. Återigen så går det bra med både champagne, crémant, pet nat eller cava. Ifall man inte vill avsluta med ett torrt bubbel borde man gå på en sötare variant i form av lite Moscato d'Asti. Ett pärlande friskt vin med en sötma och framförallt inte så hög alkoholhalt. CITRUSGRANITÉ MED CRÈME FRAICHE OCH MARÄNG 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 clementiner 2 apelsiner 2 dl crème fraiche 2 små äggvitor 1 dl strösocker svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Riv skalet fint från 2 av clementinerna och 1 apelsin, se till att inte få med det vita. Blanda citrusskalet med crème fraichen. Ställ kallt. Skala alla citrusfrukter med kniv och lägg i frysen minst ett dygn före servering. 2. Sätt ugnen på 90 °C. Vispa äggvita till ett vitt skum med 1 /3 av sockret. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en hård och glansig maräng. Bred ut marängen tunt, 2–3 mm, på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över 2 krm svartpeppar. Sätt in i mitten av ugnen 3–4 timmar eller tills marängen är hård. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar med luckan på glänt och svalna. 3. Ställ 6 tallrikar i frysen minst 1 timme före servering. Riv den frysta citrusen grovt på ett rivjärn ner i en kall bunke och ställ i frysen ca 15 minuter innan servering. 4. Fördela crème fraichen i botten på 6 tallrikar och toppa med den rivna citrusen. Bryt flarn av marängen och lägg på. TIPS! Desserten går fint att göra i vegansk tappning: gör marängen på kikärtsspad och använd växtbaserad crème fraiche. 23 BUFFÉ #12/2020
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!