Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
RÅRAKOR TIPS! Har du ädelost över efter julfirand
et? Perfekt att använda här. RÅRAKOR MED KARAMELLISERAD LÖK, OSTKRÄM OCH SVAMP 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 800 g potatis 2 gula lökar 2 dl crème fraiche 2 dl riven Västerbottensost 250 g blandad svamp ½ dl skalade rostade hackade hasselnötter ½ dl granatäppelkärnor 1 dl hackad persilja smör, rapsolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR Rödbetsrårakor. 1. Skala och skiva löken tunt. Stek i 2 msk smör på låg värme ca 20 minuter tills den är mjuk utan att den får färg. Lägg i en bunke. TIPS! Har du crème fraiche hemma? Använd det istället för smetana. Små rårakor med palsternacka. 2. Blanda crème fraiche och ost med 2 krm salt och 2 krm peppar. Ansa och skär svampen i mindre bitar och stek i 2 msk smör tills den får färg och är lite krispig. 3. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur all vätska och lägg i bunken med löken. Blanda runt med ¾ tsk salt. 4. Stek 4 rårakor i omgångar i smör och olja 4–5 minuter per sida. Toppa med ostkrämen, svamp, hasselnötter, granatäpple och persilja. SMÅ RÅRAKOR MED PALSTERNACKA, SMETANA OCH ROM 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 300 g palsternacka 300 g potatis 2 dl smetana 3–4 msk fi nriven pepparrot 1 rött äpple 1 msk färskpressad citronjuice ca 80 g löjrom, sikrom eller tångkaviar 2 msk hackad dill smör, rapsolja salt, svartpeppar citronklyftor till servering GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop smetana, pepparrot, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Strimla äpplet och blanda med citronjuice. 2. Skala och riv palsternacka och potatis grovt. Krama ur all vätska och lägg i en bunke. Blanda runt med ½ tsk salt. Stek små rårakor 27 BUFFÉ #12/2020 i plättlagg eller stekpanna i smör och olja 4–5 minuter per sida. 3. Toppa med pepparrotssmetana, rom, äpple och dill. Servera med citronklyftor. SÖTPOTATIS- OCH HALLOUMIRÅRAKOR MED GRÖNA TILLBEHÖR 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 400 g skalad sötpotatis 200 g halloumi 3 msk majsstärkelse smör, rapsolja svartpeppar Topping 2 avokado ca 1 dl matyoghurt (10 %) eller crème fraiche ½–1 skivad jalapeño 1 kruka koriander GÖR SÅ HÄR 1. Riv sötpotatis och halloumi grovt. Krama ur all vätska ur potatisen och blanda med halloumin och majsstärkelsen. Stek 8 mindre rårakor i omgångar i smör och olja på medelvärme ca 5 minuter per sida. Krydda med peppar. 2. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Toppa rårakan med avokadon, yoghurt eller crème fraiche, jalapeño och koriander. RÖDBETSRÅRAKOR MED ÄDELOST OCH VALNÖTTER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 500 g rödbetor 500 g mjölig potatis 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 100 g grovhackade rostade valnötter 125 g ädelost smör, rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt. Krama ur all vätska och lägg i en bunke. Krydda med salt och peppar. 2. Stek 8 mindre rårakor i omgångar i smör och olja på medelvärme tills de fått fi n färg på båda sidor, ca 5 minuter. 3. Toppa rårakorna med nötter och smulad ädelost. Servera direkt.
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!