Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat! SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Pizookie Det trendigaste bakverket just nu stavas pizookie – söt chocolate chip cookie i jätteformat. Här gör jag kakan med pekannötter och serverar med vaniljglass. TIPS! Byt ut pekannötterna mot nötter du har hemma, exempelvis valnötter eller hasselnötter. Det går även bra att baka kakan med ljus choklad istället för mörk. PIZOOKIE CA 10 BITAR / 45 MINUTER INGREDIENSER 200 g rumsvarmt smör i tärningar MISSA INTE Vill du se hur man gör pizookie steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. 2 ½ dl rörsocker 1 dl ljus sirap 2 ägg 4 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ msk bakpulver 150 g hackad mörk choklad 100 g hackade pekannötter vaniljglass till servering RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL TÄVLA OM KINAMAT VARJE DAG-BÖCKERNA. Maila svar och adress till buffe@studiobon.com eller posta till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm med ämnesrad/märkning “Kinamat” eller “Kinamat vego” beroende på vilken bok du vill tävla om. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar fem vinnare av respektive bok som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. 1. Vilken kock stod bakom nobelmiddagen 2017? A Tom Sjöstedt B Sayan Isaksson C Tommy Myllymäki 2. När var Anthony Bourdains födelsedag? A 25 maj B 25 juni C 25 juli 3. Vilken typ av djur är ostronet? A Svampdjur B Nässeldjur C Blötdjur 2. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke. Blanda ner äggen. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet. Rör ner chokladen och nötterna. 3. Tryck ut smeten i en smord stekpanna, gärna i gjutjärn, ca 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter. Servera ljummen med vaniljglass. Rätt svar från Buffé #11: 1. … ett bär 2. 1880-talet 3. Tur 3 SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #12/2020 Buffé #01 kommer 21–22 januari.