Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE AGNES REGELL Ansvarig redakt
ör och projektledare Kräftor i maj, gigantiska frysboxar och skärgårdslocation. Det finns inget som hjärnan och stjärnan bakom Buffé inte kan lösa! Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Vad serverar du helst till nyårsmiddag? – Jag serverar gärna burratan, den magiska pastan och slutligen den friska citrusgranitén från Matateljéns fantastiska nyårsmeny på sidorna 13–23. Tips på hur man kan lyxa till nyåret med enkla medel? – Lägg extra mycket fokus på bra råvaFör det är precis vad nyårsafton handlar om – framtidshopp. JU ÄLDRE MAN blir desto svårare är det att uppbåda någon större entusiasm inför det faktum att tiden går. Nyårsafton, som jag länge höll som årets allra roligaste kväll, den jag såg mest fram emot, planerade mest noggrant inför och sedan också gjorde det mesta av, har på senare år firats mer pliktskyldigt. JUST DET HÄR året däremot, är peppen historisk! Aldrig tidigare har upprymdheten över att stänga ett år och öppna ett nytt varit större. Jag, och säkert många med mig, skulle faktiskt vara helt okej med att vi snabbspolade förbi 2021 och dök direkt in i 2022 bara för att få bli av med 2020. NU ÄR JAG högst medveten om att den här glöden jag just nu känner behöver svalna en smula. Det blir ju inget trångt och svettigt dansgolv i år, inga ystra pussar och kramar med vänner och bekanta. Men om så bara för en kväll kan vi i alla fall tillåta oss att hoppas och tro att nästa år är året då allt bara blir bättre. För det är precis vad nyårsafton handlar om – framtidshopp. Det, och vad som ligger på tallriken. DÄRFÖR AVRUNDAR VI Bufféåret med en oförglömlig nyårsmiddag undertecknad restaurangen Matateljén. Gott nytt år! ror och fin dukning. Färska snittblommor, vackra fat och tygservetter förhöjer även den enklaste måltid. LISA LEMKE Receptkreatör Multisysselsatta Lisa är receptkreatör, krögare, matstylist, kokboksförfattare och tv-kock och står bakom de magiska brödrätterna på sidorna 31–35. Vad serverar du helst till nyårsmiddag? – Många smårätter. Jag lagar lyxigt av oväntade råvaror, tänker utanför boxen och jobbar med spännande tekniker. Och något riktigt härligt i glaset! Tips på hur man kan lyxa till nyåret med enkla medel? – Varför inte köra en grön nyårsmeny? Då frigör man mycket utrymme i plånboken för att kunna frossa i lyxiga ostar, champagne och annat härligt. ICA-handlare i fokus SUSAN BARDEVIK ICA Nära Finnboda Coronapandemin har drivit ICA-handlare runtom i landet till kreativa initiativ för att stötta personer som drabbas på olika sätt. Susan Bardevik i Nacka tillhör dem. Berätta om era initiativ! – Vi har ändrade öppettider för riskgrupJohan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #12/2020 per, så att de kan besöka oss en halvtimme innan öppning alla vardagar. Vi erbjuder också riskgrupper att lägga en beställning som vi plockar ihop åt dem, så hämtar de leveransen vid vår lagermottagning och betalar via Swish. Vad har ni fått för bemötande? – Detta har varit enormt uppskattat och vi får dagligen beröm av våra kunder! Ledare @tidningenbuffe “
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!