Buffé 1
Buffé DECEMBER – TREND/SMAK/DESTINATION
TREND Aktuellt BOKTIPS Låt Myllymäki sätta menyn!
NYUTKOMNA MYLLYMÄKIS MENYER är mästerkockens sjunde kokbok och en 220 sidor lång receptsamling fylld med all inspiration man kan tänkas behöva för en lyckad middagsbjudning. Här finns färdigkomponerade menyer, handfasta tips och de mest ljuvliga recept på allt från förrätter till desserter. En perfekt sista minuten-klapp till familjens matlagningsintresserade. SPÄNNANDE RESTAURANGKONCEPT, INNOVATIVA technyheter, inspirerande kokböcker och underhållande podcasts: Buffé gör en omvärldscheck och undersöker vad som trendar i matvärlden just nu. ”Det kan dröja ytterligare innan vi kan förvänta oss torkade skalbaggar i müslin i frukosttallriken” – Maria Zander, insikts- och mediebolaget AGFO, om den nya EU-lagstiftningen som tillåter insekter att säljas som mat. Festens bubblare DET ENKLASTE SÄTTET att imponera på sällskapet under nyårsafton? Lägg en kula citronsorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin, med eller utan alkohol. Den trendiga drinken float, som med fördel serveras som dessert, sägs ha uppfunnits i Philadelphia i USA redan i slutet på 1800-talet, då läskförsäljaren Robert McCay Green en varm sommardag ska ha haft slut på is och istället serverat sina drinkar med en kula kall vaniljglass i. Fler recept på den festliga drycken hittar du på buffe.se TRE FRÅGOR TAREQ TAYLOR Kock, matprofil och entreprenör Vilka var årets största mattrender? – Comfort food, husmanskost, närodlat och veganskt. Det här blev även året då fine dining-restauranger fick sin comeback när andra upplevelser som konserter och föreställningar fick ställas in. Hur förändrades vårt sätt att laga och äta mat? – Vårt sätt att konsumera mat det här året är ett resultat av den rådande pandemin. Med covid-19 behövde många arbeta hemifrån, vilket i sin tur ledde till att flera lunchrestauranger fick stänga igen och vi istället började laga allt mer mat hemma. Vi började även baka som aldrig förr och råvaror som jäst och mjöl blev helt plötsligt en bristvara i landets livsmedelsbutiker. I krogsfären fick vi vinka hej då till stora bufféer och istället vänja oss vid portionsanpassade frukostar och nu under december: njuta av jultallrikar istället för julbord. Vilka trendspaningar gör du för 2021? – Vi blir mer och mer intresserade av vad maten vi äter faktiskt innehåller. När omgivningen känns osäker längtar vi efter trygga livsmedel som vi kan lita på gör gott för oss. 8 BUFFÉ #12/2020 Foto Cecilia Wikbladh
Buffé EN KVÄLL ATT MINNAS En oförglömlig trerätter
s i mysig miljö. Välkommen att fira in det nya året till
Buffé BUFFÉ 25 ÅR I år fi rar Buffé jubileum genom
goda tillbakablickar. Sist, men inte minst, en omåttlig
Buffé FYRA FRASIGA Som lyxig förrätt till nyår ell
er som lättare måltid av det som finns hemma. Frasiga rå
Buffé MATPIONJÄRERNA Prisbelönt delikatessost insp
irerad av den franska landsbygden. Möt paret bakom Svedj
Buffé VINTERVARDAG Saftigt bröd kombinerat med rik
a smaker. Här lagar vi härlig brödmat för vinterns alla
Buffé ICAs EGNA SIDOR Prisvärd nyårsinspiration oc
h ett besök hos bagarna bakom våra egna pajer: så smakar
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör riktar tren
dkikaren mot pizookien – en chokladcookie i jätteformat!