Lokaltidningen Kanalen 1
LOKALTIDNINGEN KANALEN I ÖSTERÅKER OCH VAXHOLM •
NR 40 • VECKA 40 • TISDAG 5 OKT • 2021 • ÅRG 26 kultur &nöje www.osterakerskonsthall.se Välkommen till Kafé • Konsthall • Konsthantverk • Antikt • Trädgård • Biodling ÖPPET: LÖRDAG - SÖNDAG KL 12 - 16 13 Vårt kök avancerar från bra till bättre. Att vara ”bäst” lämnar jag till japanerna I MARS ÖPPNADE Dan Solde sin andra restaurang, YaSo i Margretelunds centrum. ar med rötter i Japan med många och spännande smaker, såväl till YaSo som till sushibaren i Eskilstuna. YaSo öppnades i våras vilket kanske inte var den bästa tiden med tanke på pandemin. – Det krävdes en omfattande ombyggnation och renovering av lokalen vilket tog tid. Vi ville få plats och godkänt för nudeltillverkning och anpassa köket till att laga ramen i. Vi lagar allt från grunden med egen tillverkning av nudlar, tonkotsubuljong och smaksatta oljor. Det gör att vårt kök avancerar från bra till bättre. Att vara ”bäst” lämnar jag till japanerna, säger Dan ödmjukt och skrattar. Han berättar att många av deras kunder har hittat online-systemet med att beställa hämtmat. – YaSo finns även på Foodora, men bäst blir det när vi kan göra egna utkörningar, säger han och fortsätter. – Efter sommaren har fler lunch- och middagsgäster hittat hit vilket är jätteroligt. Måndagar har vi stängt. Inte för att vi är lediga utan för att vi jobbar på sushibaren i Eskilstuna som vi fortsätter att driva. Att ha en restaurang innebär tusen olika saker förutom maten och utan dessa saker finns inte förutsättningarna för att kunna laga god och bra mat, säger Dan och städar bland leksakerna i barnhörnan. Samtidigt plingar det till i hans telefon. Genast skickar han beställningen på två Dandan Yakiniku, som är en smakrik nudelbowl, och en Spicy Ramen samt en sushi, vidare till Miss Yang i köket. Drömmen att YaSo ska bli en självklar mötesplats för alla generationer är på väg att uppfyllas. Målsättningen är att Dan och Miss Yang ska kunna hjälpa till med trevliga lösningar på var och ens vardagsproblem när frågan uppstår – vad ska vi äta idag? Agneta Johansson redaktionen@fixmedia.se ions konditori Benckert som är lärare på Handelsprogrammet. Utbudet är brett, från matbröd och bullar till småkakor och bakverk, och allt lagas från grunden med råvaror av hög kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser. Nyheten att konditoriet åter öppnat hade lagts ut på skolans Facebooksida och spreds snabbt på sociala medier. Kön ringlade långt ut på skolgården. Det lär den fortsätta göra under året. Konditoriet Författare berättar om bok om sin mamma ISAK ISAKSSON Lördag 9 okt • Keramik “Fireworks”. En keramisk utställning i form och glasyr utifrån nära 50 års erfarenhet, stengods och porslin med högbrända glasyrer utställningen pågår t o m 7 nov. MARIKA LILLIEHÖÖK HENNIX T o m 10 okt • Ugnsgjutet glas KERAMIK FÖR BARN Söndag 10 okt Drop-in kl 12-15. Ledare Anette Nygård Erbjuder kafCAFÉ LÄNSMANSGÅRDEN KULTURVÄRD: www.osterakerslaslarm.se fe/te, hembakat fikabröd, räk- och laxsmörgås. Kantarellvägen 12, Åkersberga Österåker Lås & Larm AB - Säkerhetscenter - Vinn PRE�ENT� KORT � VI BJUDER ER PÅ SNACK�BRICKA Förboka bord via vår hemsida eller på telefon 08-400 112 08 och anger koden: KANALEN TISD–TORSD 1�–�4 & 16.30–2� FREDAG 1�–�4 & 15–22 LÖRDAG har endast öppet en dag i veckan, oftast fredagar mellan 12,30–14,00. Jesper Almén redaktionen@fixmedia.se n VAXHOLM Författaren Anna-Karin Palm kommer till Vaxholms Biografteater lördag den 9 oktober för att berätta om sin senaste bok ”Jag skriver över ditt ansikte”. Boken handlar om författarens mamma som drabbas av alzheimers sjukdom. Boken skrevs samtidigt som AnnaKarin Palm arbetade med en biografi över Selma Lagerlöf. Evenemanget är gratis och biljetter finns att hämta på biblioteket. LA 12–�5 & 16.30–22 BÅT�A�N�V�G�N 7 – 08-40� 1�2 08 INFO@ZA�L�MOK�HOU�E.S� WWW.ZAL�S�MOK�HOU�E.S� • • • Z BOKA BORD till ditt Z�L�S�AP � VI BOKAD� BORD OCH ÄR M�D I S�LFI�-TÄVLINGEN! L 2� 2�–�–� � ´ � • • • ÖPP�T S � � O BOKA! � E O � S