Jaguarkockens NYÅRSMENY EFTERRÄTT Crème Brûlée In
gredienser 6 personer Tillagningstid: Cirka 60 minuter • • • • • • 1 st vaniljstång 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 6 äggulor 1 dl strösocker 3 msk strösocker (till bränningen) Lyxig och högklassig dessert som serveras med gyllene knäckig yta! Gör så här! Sätt ugnen på 150 grader. 1. 2. Spara tid och förbered flera dagar i förväg – bränn av vid servering 3. 4. 5. 6. 7. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken, koka upp och låt den stå och dra några minuter. Rör ihop äggulorna och 1 dl strösocker i en bunke med en visp. Blanda sedan ner gräddmjölken. Fördela ut smeten i ugnssäkra formar, ca 1 dl i varje form. Ställ formarna i ett vattenbad och baka i ugnen ca 40 min tills konsistensen blivit fast. Kyl ner och låt dom stå i kylen till det är dags för servering. Strö resterande socker över bruléerna och bränn försiktigt med en gasbrännare tills du får en gyllene yta. Annars använd ugnen, sätt den på 250 grader grill och bevaka tills ytan blivit gyllene. 126 JAGUARMAGASINET.SE FÖRR