Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
GRÖT GRÖT MED POCHERAT ÄGG OCH KRISPIGT BACON 2 P
ERSONER / 30 MIN INGREDIENSER r a t t ½ paket bacon à 125 g 1 ½ dl steel cut oats 2 ½ dl mjölk eller växtbaserad dryck 2 msk ättiksprit (12 %) 2 ägg 65 g färsk bladspenat 1 msk olja 1 avokado salt GÖR SÅ HÄR 1. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. 2. Koka upp steel cut oats, mjölk, 2 ½ dl vatten och 2 krm salt. Låt koka till en gröt. 3. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten. Tillsätt ättika och sänk värmen så det sjuder. Knäck äggen i varsin kopp eller glas. Gör en virvel i vattnet och släpp ner ett ägg i taget, låt sjuda 3–4 minuter. Lyft upp med hålslev. 4. Fräs spenaten i oljan och krydda med salt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon, skär i skivor. Toppa gröten med spenat, ägg, avokado och baconet och gärna nymalen svartpeppar. VISSTE DU ATT... ... steel cut oats är hel havre som klipps istället för valsas till gryn? i h 33 BUFFÉ #01/2022 c e R t p e å p o c g n c o n e e b a e m i g t n i d r i s p e g h k s r g ä f o c e t ä s g e r k t a t c s v a h d p m p o m e s , r ö t a l a l es . G s l d e f f k ö u b c o å p c h u d i l h i
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies.