Maxikökets Broschyr 1
Nyttiga och enkla frukost-, lunch- och mellistips
1 portion. Enkel. Tid: under 15 minuter. Fransk omelett 3 ägg 3 msk vatten 1 krm salt 1/2 krm svartpeppar från kvarnen 1 msk smör 1. Knäck äggen i en liten bunke. Tillsätt vatten, salt och peppar. Vispa ihop till en omelettsmet. 2. Hetta upp en stekpanna med smöret. 3. Häll omelettsmeten i pannan, rör med en trägaffel så att lös smet rinner ned mot botten på pannan. 4. Omeletten är klar när den är krämig på ytan och har släppt i kanterna. Havregrynsgröt med ägg och frön 1 dl havregryn 2 msk pumpakärnor 2 msk solrosfrön 1 krm mald kardemumma 1 krm salt 2 1/2 dl vatten 1 ägg 1/2 banan 1. Tina blåbär och jordgubbar. 2. Rör ihop havregryn, pumpakärnor, solrosfrön, kardemumma, salt och vatten i en kastrull. Låt koka ca 3 min under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och rör ner ägget. Värm gröten försiktigt under omrörning tills gröten blir lite tjockare av ägget. 3. Skiva bananen. Häll upp gröten och toppa med blåbär, jordgubbar, banan och jordnötssmör. 4. Till servering: Servera med kanel och mjölk. 1/2 dl frysta tinade blåbär 1 dl frysta tinade jordgubbar 2 msk jordnötssmör Till servering mald kanel mjölk 1 portion. Medel. Tid: under 15 minuter.