Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
MIDSOMMAR TIPS Istället för lammracks går det fin
t att använda kycklingfilé eller fläskkarré. och lök och koka tills de är mjuka med lite tuggmotstånd kvar 3–5 minuter. Tillsätt rädisor och sockerärtor när ca 1 minut av koktiden återstår. Häll av primörerna och spola hastigt i kallt vatten, låt rinna av. 3. Blanda primörerna med olivolja, citronjuice, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar och lägg på ett fat. Toppa med varmrökt lax, nobisdressing och dill. KRYDDIGA LAMMRACKS MED MATVETESALLAD 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Lammracks från Gotlandskött Simon Hedö förbereder det sista till årets midsommarlunch på Bungenäs Matsal. PRIMÖRSALLAD MED LAX OCH NOBISDRESSING 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 knippe morötter ca 400 g 1 knippe rädisor ca 200 g 200 g röd knipplök 400 g små färskpotatisar 150 g sockerärtor 2 msk olivolja 2 msk färskpressad citronjuice Morötter från Videgrens gård ca 350 g varmrökt lax flingsalt, svartpeppar plockad dill Nobisdressing 2 ägg 1 msk rödvinsvinäger 2 msk dijonsenap 3 dl rapsolja 1 dl gräddfil 1 dl finskuren gräslök GÖR SÅ HÄR 1. Nobisdressing: Lägg ner äggen i kokande vatten och koka 3 minuter. Spola kalla snabbt och gröp ur. Lägg i en mixer med vinäger och senap. Mixa slätt och tillsätt oljan i en tunn stråle, lite i taget, fortsätt mixa tills det tjocknar. Smaka av med salt och rör ner gräddfil och gräslök. 2. Ansa och skär morötterna i cm-tjocka skivor. Halvera rädisorna. Ansa och skär löken i klyftor. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i potatis och koka ca 15 minuter. Lägg ner morötter 15 BUFFÉ #06–07/2022 ca 1 kg lammracks 2 tsk hel kummin 1 ½ msk malen spiskummin 1 krm cayennepeppar 6 svartpepparkorn 1 msk malen kanel 1 msk torkad oregano 2 dl ajvar relish olivolja salt, svartpeppar Vitlökssås 2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk persillade 1 tsk honung 1 riven vitlöksklyfta ½ krm tabasco Matvetesallad 3 dl matvete 500 g småtomater 1 gurka 1 rödlök 1 kruka gräslök 2 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Vitlökssås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. 2. Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna. Skär gurkan i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skiva gräslöken fint. Blanda allt med 2 msk olja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. 3. Putsa lammet. Mortla alla kryddor med 2 tsk salt. Krydda lammet med kryddorna, ringla lite olja på båda sidorna och lägg på grillen. Grilla köttet runtom tills det får fin färg. Ta från grillen när innertemperaturen är 52 °C och låt vila tills det når 58 °C. 4. Skiva upp lammet och servera med matvetesalladen, såsen och ajvar.
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.