Loading...
Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
RÅVARA I FOKUS BURRATA MED PISTAGEPESTO OCH JORDG
UBBAR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 liter färska jordgubbar 2 burrata à 100 g Pesto 1 kruka basilika 1 dl pistagenötter 1 liten riven vitlöksklyfta ½ dl riven parmesan 1 dl olivolja ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR Vitaminmaxat 1. Mixa alla ingredienser till peston. 2. Ansa och skiva jordgubbarna. Dela burratan och fördela på 4 tallrikar med jordgubbarna. Ringla över peston och toppa gärna med extra basilika och svartpeppar. Jordgubben är fullproppad med C–vitamin! En portion jordgubbar (125 g) fyller det dagliga rekommenderade behovet för en vuxen. Innehållet av C-vitamin ökar med mognadsgraden – ju rödare jordgubbarna blir desto högre C–vitamininnehåll. TIPS Byt ut burrata mot mozzarella eller buffelmozzarella. Använd pumpakärnor istället för pistagenötter i peston. 27 BUFFÉ #06–07/2022
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.