Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.
SOFIAS SPANING nybakat Hembakade frukostfrallor d
irekt från ugnen är enligt mig den ultimata frukostlyxen! Det här receptet är enkelt att göra och går utmärkt att frysa in. Vill du se fler av Sofias spaningar? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. TIPS Skär snitt i frallorna med en vass kniv innan du penslar dem. VALLMOFRALLOR 20 FRALLOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 12 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 dl grovt rågmjöl 7–8 dl vetemjöl special 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt vallmofrön att toppa med GÖR SÅ HÄR RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO LENNART WEIBULL VISSTE DU ATT... ... småskaliga, lokala odlare levererar spannmål till större kvarnar som förädlar det och förser din lokala ICA-butik med svenskt mjöl och havregryn? TÄVLA OM BOKEN NORDISK SUSHI Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Nordisk Sushi” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Nordisk Sushi”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 juni. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket land producerar mest gurka? A Kanada B Sverige C Kina 2. Vad betyder bulot? A Sjöborre B Valthornssnäcka C Havskorall 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en slät lite kladdig deg. Täck med en fuktig kökshandduk och låt jäsa i kylen över natten eller minst 8 timmar. 3. Jordgubben är… A Ett bär B En frukt C En grönsak Rätt svar från Buffé #05: 1. Snabbmat 2. Orminge 3. En jordgubbssort Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor Buffé #08 kommer 18–19 augusti. 47 BUFFÉ #06–07/2022 2. Stjälp upp degen på en mjölad bänk och skär i 20 bitar. Rulla till runda frallor och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme. 3. Sätt ugnen på 225 °C. Pensla frallorna med lite vatten och strö över vallmofrön. Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen 10–15 minuter. Låt svalna på galler. Sofia Nilsson, receptkreatör