GATE 2301 1
Där folk och god mat möts i Malmö TEXT: JOSEPHINE
EDELSKOG Jag träffar Johnny Persson som är vd för verksamheten. Han blev värvad för åtta år sedan och såg det som en positiv utmaning. Jag såg att det fanns stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten, säger Johnny. Ett av det senaste stegen i denna utveckling är nyförvärvet av sommeliern Pontus Elofsson som närmast jobbat med vinimport i Sverige och Danmark. Dessförinnan arbetade han som sommelier på Noma i Köpenhamn. Tillsammans har nu Johnny och Pontus startat upp vinimporten Maskotvin i regi Folk, Mat & Möten. Ytterligare ett steg i den kulinariska utvecklingen är att öppna upp restaurangen kvällstid – man vill helt enkelt göra restaurangen till en destination i Malmö. Folk Mat och Möten har åtta salar där design, kvalité och teknik är i fokus. Dessutom finns en foajé som rymmer 600 personer. Jag tycker att vi lyckats kombinera lokaler som är harmoniska, flexibla och effektiva, säger Sara Göransson som är sälj- och bokningsansvarig. Sedan ska vi inte heller glömma takterrassen, påpekar hon. Det är platsen som också går under namnet Malmös mest hemliga terrass. En härlig mötesplats under den varmare delen av året. Dessutom erbjuder Folk, Mat & Möten 9000m2 kontorsyta för uthyrning. Den inbjudande restaurangen tar 200 personer. Här vill man ta fram det familjära med kvalité, engagemang och innovativ mat. Ambitionen i restaurangen ska ligga i gastronomisk toppklass. Dessutom har de ett eget bageri som levererar allt från surdegsbröd till härligt nygräddade bullar. Man utgår från säsong samt ekologiska och närproducerade produkter. Självklart finns det alltid omsorgsfullt valda vegetariska rätter på menyn. Även den viktiga aspekten med att göra ett så litet avtryck som möjligt på miljön vägs in. Alla komponenter känns överhuvudtaget väldigt välgenomtänkta. Pontus Elofsson och Johnny Persson 54 GATE REPORT